L’Ajuntament dona suport al reconeixement dels drets de les persones ostomitzades : Servei de Premsa

L’Ajuntament dona suport al reconeixement dels drets de les persones ostomitzades

17/10/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Coincidint amb el Dia Internacional de les Persones Ostomitzades, que se celebra cada primer dissabte d’octubre, la Federació d’Associacions de Persones Ostomitzades d’Espanya ha impulsat un decàleg que vol esdevenir un primer pas en el reconeixement dels seus drets i una reivindicació per millorar la qualitat de vida i la integració plena per als portadors d’una bossa recol·lectora.

 

 

El document reivindica el dret de les persones ostomitzades a recobrar una qualitat de vida adequada i equiparable a la que tenien abans de patir la patologia, per això demanen informació clínica especialitzada abans i després de la intervenció, que es garanteixi l’atenció mèdica i les cures d’infermeria, informar el pacient sobre les associacions de persones ostomitzades de la seva ciutat, i l’acompanyament tant de la persona intervinguda com de la seva família en la tornada a casa. També reclama que es vetlli per protegir al col·lectiu davant de qualsevol forma de discriminació en l’àmbit social i laboral, a més de garantir el dret a rebre tota la informació i ajuda administrativa necessària per sol·licitar el grau de discapacitat.

La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports ha aprovat avui, a petició del grup municipal Junts per Catalunya, la Declaració Institucional on es compromet a donar suport al reconeixement dels drets de les persones ostomitzades i a garantir-los en aquells àmbits i competències que li siguin pròpies. Alhora, l’Ajuntament també es compromet a treballar per a corregir les barreres arquitectòniques que discriminen a aquestes persones.





Paraules clau

Dia Internacional de les Persones Ostomitzades/ suport/