Es col·loquen les primeres papereres d’autocompactació a la ciutat : Servei de Premsa

Es col·loquen les primeres papereres d’autocompactació a la ciutat

02/11/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Durant aquesta setmana es col·loquen les 10 unitats de papereres d’autocompactació a la ciutat que serviran per realitzar una prova pilot al districte de Ciutat Vella i valorar-ne l’extensió a altres punts.

Es tracta d’unes papereres de gran capacitat que s’utilitzen en espais amb molts usos i alta afluència de persones i que permeten augmentar cinc vegades el volum de residus que es poden recollir en una paperera estàndard.

 

 

 

 

Tenen un disseny hermètic que evita que els animals hi puguin furgar i afavoreixen que no es propaguin olors. Aquestes papereres, a més, permeten fer un salt tecnològic, d’una banda perquè disposen d’un sistema d’avís quan la paperera s’acosta a la seva capacitat màxima i, de l’altra, perquè utilitza una API que es pot connectar a la plataforma de gestió dels serveis de neteja de la ciutat. També esdevenen unes papereres més sostenibles perquè redueixen la freqüència de recollida i per tant la mobilització de vehicles destinats a aquesta tasca i perquè funcionen amb tecnologia solar. Aquesta tipologia de papereres tenen una vida útil de més de 10 anys.

Les noves unitats estaran situades a la plaça Comercial, al carrer de Valldonzella amb Joaquin Costa, a la plaça de Sant Miquel, a la Rambla a tocar de plaça Catalunya (dues unitats), a la Rambla tram final (dues unitats), a la plaça de la Catedral, a la plaça de Vicenç Martorell amb Ramalleres i a la plaça del Mar.

La introducció d’aquest nou model de papereres s’emmarca en el Pla Endreça que realitza al districte de Ciutat Vella un canvi d’elements per millorar l’estat de les bústies de recollida pneumàtica i de les papereres. En total s’estan canviant 221 bústies de recollida pneumàtica i la totalitat de papereres, 1.504 unitats.

La  substitució permet la homogeneïtzació dels models de paperera. Es retiren les papereres de menor capacitat, les de menys de 70 litres i les dobles de 140 litres. I, de forma general, es col·loquen les paperers model Barcelona, de 70 litres de capacitat i la paperera doble de 220 litres per aquelles zones amb més activitat i usos. D’altra banda, s’afegeixen 20 noves papereres en espais que s’han identificat amb un ús més intensiu i en els quals hi calia un reforç.





Paraules clau

Ciutat Vella/ papereres d'autocompactació/