Barcelona reivindica la diversitat en una jornada festiva centrada en els joves d’origen divers : Servei de Premsa

Barcelona reivindica la diversitat en una jornada festiva centrada en els joves d’origen divers

03/11/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El diumenge 5 de novembre se celebra una nova edició de la Trobada BCN Ciutat Diversa, una diada festiva i reivindicativa adreçada a tota la ciutadania amb l’objectiu de mostrar, compartir i gaudir de la diversitat de Barcelona. Una festa anual on es vol mostrar la diversitat i la interculturalitat ciutadana, fent visible l’enriquiment que suposa la immigració i les seves entitats.

 

 

 

 

Enguany, la jornada se centra en el lema “Joves d’origen divers a Barcelona”, una realitat de la ciutat que cal visibilitzar i abordar des d’una perspectiva transversal. En aquest sentit, part de la programació girarà entorn d’aquest col·lectiu en un espai jove definit on es realitzaran activitats i actuacions protagonitzades pels i les més joves. També hi haurà una carpa de Joves Barcelona i s’hi llegirà el manifest “Per una joventut amb igualtat de drets i oportunitats”.

Per la comissionada de Relacions Ciutadanes i Diversitat Cultural i Religiosa, Sara Belbeida, aquesta jornada “és molt necessària, ja que té com a objectiu mostrar el gran valor que té la diversitat a Barcelona, i en aquest cas, la realitat dels joves d’origen divers”. “Ens ajudarà a reflexionar sobre la construcció de la identitat del jovent i sobretot a entendre el sentiment de pertinença com un element fonamental en la definició de la identitat personal i cultural de les persones.” ha afegit. Belbeida també ha volgut destacar que “és un dia en el qual podrem plantejar diferents diàlegs interculturals i treballar conjuntament per lluitar contra les desigualtats, les vulneracions de drets i les discriminacions.”

El Passeig de Lluís Companys, d’11 a 19 hores, s’omplirà de diferents espais i carpes on més de 40 entitats han organitzat nombroses activitats, com actuacions artístiques de petit i gran format, espais de cuina, tallers de sensibilització i reivindicació, conta contes, exposicions, una biblioteca vinent, desfilada de vestits tradicionals i jocs tradicionals, tant per a infants com per a adults.

Com a novetat, hi haurà un set de Ràdio Associa’t on la xarxa de ràdios comunitàries de Barcelona emetrà en directe programes en què s’entrevistarà entitats del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona i es faran col·loquis relacionats amb el fet migratori, la interculturalitat o l’antiracisme, entre d’altres.

Organitzada pel Consell Municipal d’Immigració de Barcelona (CMIB) i les entitats que el conformen, la Trobada BCN Diversa vol contribuir a construir una ciutat plural i cohesionada a partir del reconeixement de la diversitat, de la convivència i de la interacció entre les entitats i la ciutadania, trencant estereotips i promovent la igualtat de drets i d’oportunitats.

 

Programació Trobada BCN Ciutat Diversa





Paraules clau

diversitat/ joves/