Aquest curs es transformaran 12 patis escolars amb la implicació de les seves comunitats educatives : Servei de Premsa

Aquest curs es transformaran 12 patis escolars amb la implicació de les seves comunitats educatives

05/11/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Un total de 12 patis de centres educatius de Barcelona se sumen aquest curs al programa Transformem els patis, i estan a punt per iniciar el procés de transformació, que durarà tot el curs escolar i que culminarà amb les obres de reforma del pati. Dos dels patis estan compartits per un institut i una escola. Les obres als 12 patis es faran al llarg de l’estiu que ve, en el període de vacances, i a un dels centres, l’Institut Escola El Til·ler, es faran l’estiu del 2025 atès que s’estan fent obres generals a tot el centre. Aquest procés s’allarga tot el curs i implica la comunitat educativa del centre, que està cridada a participar molt activament en la transformació. Tant l’alumnat com l’equip docent, les  famílies i la resta del personal de l’escola, pot participar en el disseny del pati. Aquesta participació activa es vehicula a través d’activitats presencials i de la plataforma dedicim.barcelona.

Els centres educatius que participen aquest curs són els següents:

 

 

 

Transformem els patis és un programa impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, a través de la Direcció d’Educació, que executa el Consorci d’Educació de Barcelona i amb la col·laboració de l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona, que pretén millorar l’espai d’esbarjo i de joc perquè esdevingui més naturalitzat, fomentar les dinàmiques i relacions igualitàries que es produeixen en aquest entorn a partir de la diversificació del joc, i promoure els usos comunitaris com a equipament de barri.

Es treballa perquè al 2030 tots els patis dels centres educatius públics d’educació infantil, primària, instituts escoles i centres d’educació especial de la ciutat de Barcelona siguin coeducatius, verds i comunitaris en els espais i les dinàmiques. El curs passat van realitzar aquest procés de transformació 17 escoles, que aquest curs han estrenat els seus nous patis.

 

 

I fins avui, un total de 71 escoles ja han fet processos de transformació o bé estan iniciant-los aquest curs. Algunes de les transformacions han donat aquest resultat:

 

Abans de la transformació

Després de la transformació

 

 

Abans de la transformació

Després de la transformació





Paraules clau

escoles/ patis/ transformacions/