[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona i Nova York treballaran plegats per fomentar l’esport i impulsar esdeveniments esportius internacionals : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona i Nova York treballaran plegats per fomentar l’esport i impulsar esdeveniments esportius internacionals

07/11/2023



Temps estimat de lectura: 4 minuts

El regidor d’Esports, David Escudé, i el regidor del districte 21 de Nova York, Francisco Moya, han establert a l’Ajuntament de Nova York les bases per impulsar un protocol d’agermanament esportiu entre les ciutats de Nova York i Barcelona per fomentar la pràctica esportiva i per col·laborar en l’organització d’esdeveniments esportius internacionals. Entre altres iniciatives, les dues ciutats treballaran plegades per impulsar acords de col·laboració entre la Marató de Nova York i la Marató de Barcelona.

 

 

Barcelona i Nova York són dues ciutats internacionalment conegudes per la seva àmplia i diversa pràctica esportiva i són referents en l’àmbit de l’organització d’esdeveniments esportius internacionals. Els representants de la delegació barcelonina també s’han reunit, entre d’altres membres de l’Ajuntament de Nova York amb Anne  MCTerman, Director of Citywide special events; Iris Rodríguez-Rosa, First Deputy Comissioner; Fred Dixon, President & CEO, de New York City Tourism o Maria Torres-Springer, Deputy mayor for housing, economic development, and workforce.

 

 

 

Primera visita institucional amb els principals agents esportius de Nova York

En aquestes trobades institucionals s’han intercanviat coneixements sobre la gestió d’equipaments i de promoció esportiva i s’han explorat noves possibilitats de col·laboració entre ambdues ciutats. Ha estat una primera visita institucional per conèixer de primera mà els principals agents esportius de Nova York que intervenen en la gestió dels esdeveniments i per treballar plegats en l’impuls de la pràctica esportiva. L’objectiu es continuar els contactes durant les properes setmanes per profunditzar en un nivell més tècnic i concretar totes les actuacions a impulsar plegats.

En aquest sentit, durant les reunions, s’han tractat problemes i solucions comunes en l’àmbit de l’esport de les dues ciutats i s’han visitat instal·lacions i centres esportius rellevants de Nova York així com un projecte previst al districte de Queens en el qual s’està impulsant un barri al voltant d’un gran recinte esportiu.

El regidor d’Esports, David Escudé, ha destacat que han estat “dies de molt treball i reunions per compartir idees i projectes i com s’organitzen grans esdeveniments com la Marató de Nova York”. Escudé ha ressaltat que, a més de la vessant esportiva, també s’han tractat altres temes com ara com es gestiona el turisme durant la organització de grans esdeveniments esportius i ha assenyalat que l’objectiu es que Barcelona i Nova York continuïn treballant plegats durant els propers anys per trobar solucions a temes comuns relacionats amb l’esport.

De la seva banda, el regidor del districte 21 de Nova York, Francisco Moya, ha ressaltat que en aquestes trobades s’han intercanviat idees entre les dues ciutats per aprendre i conèixer com es treballa a Barcelona i Nova York en l’organització de grans esdeveniments esportius internacionals.

D’aquesta manera, Barcelona i Nova York volen potenciar l’accés a tota la ciutadania d’una oferta d’activitat física com a estil d’hàbit saludable. Igualment, es treballarà per establir estratègies de cooperació amb totes les estructures públiques i privades i amb els territoris per crear i complementar l’oferta d’activitat esportiva. També es volen consolidar els esdeveniments ja existents, col·laborar en la possibilitat d’atreure’n de nous i crear atractius turístics relacionats amb el món de l’esport.

Altres objectius que està previst que es treballin durant els propers mesos son consolidar les estructures de comercialització de les activitats vinculades al món de l’esport; fomentar l’ús de l’espai públic per a la pràctica de l’esport i impulsar plans relacionats amb el desenvolupament econòmic de l’esport.

Aquestes reunions amb representants de l’Ajuntament de Nova York s’emmarquen dins del viatge del regidor d’Esports, David Escudé, a la ciutat estatunidenca, on, entre altres trobades, també s’ha reunit amb George Hirsch, Chairman de New York Runners, entitat organitzadora de la Marató de Nova York per tal de trobar un marc de col·laboració amb la Marató de Barcelona.

En la mateixa línia, els representants de la delegació de l’Ajuntament de Barcelona també han pogut conèixer de primera mà tant els preparatius, com la dinàmica i gestió de la Marató de Nova York, que es va celebrar el passat 5 de novembre.

 

 

 

Material relacionat





Paraules clau

barcelona/ esport/ nova york/