Barcelona participa al Kyiv Investment Forum a Brussel·les : Servei de Premsa

Barcelona participa al Kyiv Investment Forum a Brussel·les

16/11/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

Barcelona participa al Kíiv Investment Forum (KIF) 2023: Brussels Platform, a Bèlgica.

El 8è Fòrum d’Inversió de Kíiv, se celebra fora del país des de l’inici de la guerra i reuneix experts internacionals i locals per a abordar els problemes més urgents als quals s’enfronta la capital ucraïnesa. La trobada que enguany porta per títol “Reactivació sostenible del Gran Kíiv ” la coorganitzen l’Ajuntament de Brussel·les, l’Ajuntament de Kyiv i l’Impact Force NGO.

 

 

El fòrum se centra tant en els reptes actuals com en la recuperació de la ciutat després de la guerra. Convoca a representants de ciutats i regions europees i també al sector privat per a desenvolupar eines d’inversió multisectorials eficaces, que condueixin a la recuperació i modernització de la metròpoli de Kíiv.

El comissionat de relacions internacionals i promoció de ciutat, Pau Solanilla, ha participat en la taula sobre les estratègies de cooperació entre ciutats. Ha compartit reflexions, entre altres ponents, amb els alcaldes de Brussel·les, Philippe Close; de Kíiv, Vitaliy Klitschko i de Tirana, Erion Veliaj, així com altres representants polítics de Hèlsinki, Riga, del Gran París o Sarajevo i representants de la UE. També han tingut paraula en el debat els alcaldes de Mariúpol, Melitopol o Lviv, algunes de les principals ciutats ucraïneses afectades per la guerra.

Els participants en la trobada han signat un memoràndum per treballar conjuntament per la pau, la democràcia, els valors europeus i per unir esforços en la reconstrucció d’àrees urbanes a Ucraïna. L’acord de cooperació mútua el signen, al costat de Barcelona, les ciutats de Brussel·les, Kíiv, París, Roma, Hèlsinki, Sarajevo, Poznan, Vílnius, Podgorica, Berlín, Lió, Riga i Bèrgam.

La Declaració recull:

 

Suport de Barcelona a Kíiv 

La participació en el Fòrum ve a donar continuïtat a les relacions bilaterals de Barcelona i Kíiv que es van intensificar arran de la invasió d’Ucraïna per part de l’exèrcit rus. L’Ajuntament de Barcelona des de l’inici de la guerra ha establert col·laboracions per pal·liar els efectes de la invasió russa i desenvolupar projectes de cooperació. Hi ha vigent un acord de col·laboració fins al 2025 que contempla accions a diversos àmbits com el desenvolupament de la ciutat, la tecnologia, l’educació, la salut, la cultura, el turisme, el transport o la seguretat pública.

Entre altres actuacions, Barcelona ha fet diversos enviaments a Kíiv de material i equipament especialitzat per a tasques d’extinció d’incendis i rescat de persones. En l’àmbit de la cooperació Internacional, Barcelona va llençar una crida per a la resposta a l’emergència a Ucraïna gràcies a la qual es van subvencionar projectes per un valor de més de 350.000 euros.

L’alcalde de la capital, Vitaliy Klitschko ha visitat Barcelona en tres ocasions (setembre de 2022, novembre de 2022 i setembre de 2023) i Barcelona va visitar Kíiv el desembre de 2022.

Fruit d’aquesta relació, i amb l’objectiu de mostrar el compromís i solidaritat de Barcelona amb la població ucraïnesa, Kíiv va ser la ciutat convidada per la Mercè 2023.





Paraules clau

Kíiv/ Kíiv Investment Forum (KIF) 2023: Brussels Platform/