Maria Eugènia Gay es reuneix amb la directora de l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats Palestins (UNRWA) a Espanya : Servei de Premsa

Maria Eugènia Gay es reuneix amb la directora de l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats Palestins (UNRWA) a Espanya

16/11/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

Aquest matí, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida, Maria Eugènia Gay ha mantingut una trobada amb la directora General d’UNRWA a Espanya, Raquel Martí. A la reunió també hi ha assistit el director de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona, David Llistar i tècnics municipals responsables dels projectes de cooperació amb Palestina i Gaza. 

 

 

 

Martí ha explicat de primera mà la situació que es viu a la Franja i a la Ciutat de Gaza on agència humanitària que pertany a Nacions Unides té equipaments i personal desplegat. Calculen que 1,6 milions de persones han estat desplaçades a tota la franja de Gaza des del 7 d’octubre i 787.000 persones es troben ara refugiats 154 instal·lacions de UNRWA. Han patit atacs a escoles i centres de salut que gestionen i 102 treballadors humanitaris de la UNRWA han mort, el nombre més alt en un conflicte en la història de les Nacions Unides.

Maria Eugènia Gay ha expressat la solidaritat i el suport de la ciutat a la feina de la l’Agència de ONU i la voluntat de la ciutat d’actuar per trencar l’espiral de guerra que està afectant la població civil .

La tinenta ha refermat la continuïtat del treball conjunt de Barcelona i la UNRWA que s’ha desenvolupat en diversos projectes a Palestina i a Jordània des de 2012. En concret, a la franja de Gaza, des del mes de març d’aquest any, es duia terme un projecte de prestació de serveis de salut materno-infantil que comptava amb més de 900 dones embarassades registrades al centre de salut i 1.200 menors d’entre 0 i 12 mesos.

Recentment s’han destinat 300.000 € pel projecte “Resposta d’emergència a les necessitats alimentàries de la població a la Franja de Gaza” que  té com a objectiu cobrir una de les necessitats més urgents de la població afectada per l’atac a la Franja de Gaza que és el repartiment d’aliments de primera necessitat.

En aquest context d’emergència, gràcies a l’aportació de l’Ajuntament de Barcelona de 300.000€ i al cofinançament d’UNRWA de 300.000€ més es distribuiran un total 20.582 productes alimentaris bàsics, a 20.582 persones al llarg dels 10 mesos que duri la intervenció.





Paraules clau

UNRWA/