Barcelona destina prop de mig milió d’euros a projectes innovadors per millorar la convivència a la ciutat : Servei de Premsa

Barcelona destina prop de mig milió d’euros a projectes innovadors per millorar la convivència a la ciutat

18/11/2023Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Fundació BIT Habitat ha resolt la quarta edició del repte de “La ciutat proactiva”, enguany amb l’objectiu de trobar solucions innovadores que impactin en la millora de la convivència de la ciutat. El total de la convocatòria ha estat de 480.000 euros, amb els quals es finançarà el 80% dels set projectes guanyadors, amb pressupostos d’entre 50.000 i 100.000 euros. Els projectes guanyadors inclouen la implementació de les solucions en l’entorn real de la ciutat de Barcelona, per tal de poder validar, amb activitats de demostració o pilots, els plantejaments inicials del projecte, així com la consecució dels impactes previstos.

En aquesta edició del repte, s’han rebut un total de 56 propostes, de les quals la meitat (28) han estat presentades per consorcis multidisciplinars formats per agrupacions provinents de l’empresa, l’acadèmia i la ciutadania. Després d’una primera selecció de 20 propostes, finalment set han resultat les seleccionades. Tots els projectes guanyadors han estat contrastats pels districtes i les àrees implicades, tant per consensuar les ubicacions definitives com per incorporar innovacions respecte a les actuacions realitzades fins ara.

A grans trets, els projectes seleccionats proposen solucions vinculades amb la millora de la convivència, i estan relacionades amb la reducció del soroll i la contaminació acústica, la relació de comunitats generacionals, l’ús compartit de recursos i béns, el foment del veïnatge i la millora dels habitatges i l’emergència climàtica.

Amb aquestes, les convocatòries de “La ciutat proactiva”, ja sumen 29 projectes impulsats des que es va llançar la primera edició el 2020, una estratègia que persegueix posar la innovació urbana al servei de la ciutat. El director de la Fundació BIT Habitat, Michael Donaldson, ha afirmat que “aquests reptes busquen crear noves solucions que no existeixen al mercat, orientant la innovació a millorar la vida de les persones i la convivència a la ciutat”. “La tecnologia ha de servir per aplicar-la a la vida real i que ens doni resultats positius”, ha afegit.

Tota la informació referent a la convocatòria es pot consultar a través del lloc web de la Fundació BIT Habitat.

[…]

 

Descarregar nota de premsa amb llistat de projectes guanyadors (PDF)

Paraules clau

Fundació BIT Habitat/ La ciutat proactiva/ La ciutat proactiva 2023/