Ciutat Vella amplia fins a 37 l’oferta de lavabos públics al carrer amb noves cabines sanitàries a la Barceloneta : Servei de Premsa

Ciutat Vella amplia fins a 37 l’oferta de lavabos públics al carrer amb noves cabines sanitàries a la Barceloneta

19/11/2023Temps estimat de lectura: 3 minuts

Ciutat Vella comptarà amb tres nous lavabos públics al carrer. La Comissió de Govern de l’Ajuntament ha aprovat aquesta setmana la despesa per ampliar l’oferta d’urinaris públics al carrer a aquest districte amb tres noves cabines de sanitaris públics, automàtiques i amb autoneteja, que s’ubicaran a tres emplaçaments del barri de la Barceloneta: a plaça Poeta Boscà amb carrer Sant Carles; passeig Joan de Borbó amb plaça del Mar, i passeig Marítim de la Barceloneta amb carrer Atlàntida/carrer Emilia Llorca Martin.

L’ampliació d’aquest servei té com objectiu principal minimitzar la incidència de deposicions d’orins al barri de la Barceloneta del districte de Ciutat Vella, i ha d’ajudar alhora a alleujar les actuacions de neteja que ja es duen a terme periòdicament i que s’incrementen a l’estiu, amb l’augment de la freqüència de reg i l’ús de desinfectant en els punts més afectats. En aquest sentit, el regidor de Ciutat Vella i tinent d’alcaldia, Albert Batlle, ha destacat que “des de l’Ajuntament estem fent un esforç afegit amb el Pla Endreça per millorar els serveis i les infraestructures de neteja, invertint en la renovació de papereres, elements de reciclatge o ara amb aquestes noves cabines sanitàries per ampliar l’oferta de serveis al carrer al barri de la Barceloneta, concretament, però cal també apel·lar a la coresponsabilitat i al civisme de tota la ciutadania incloent els visitants, per tenir una ciutat neta i un espai públic de qualitat, i fer una crida perquè tothom utilitzi i tingui cura també de totes aquestes instal·lacions”.

El contracte aprovat per la Comissió de Govern contempla la instal·lació i manteniment d’aquestes cabines per un termini de 46 mesos, amb una inversió de prop de 628.000 euros.

Se sumen a la xarxa de lavabos públics oferts al districte de Ciutat Vella, que comptava fins ara  en total, amb 34 punts fixes amb urinaris en diferents formes: locals amb WC i consergeria i neteja, cabines amb autoneteja, cabines químiques i guinguetes químiques. Amb aquestes noves cabines a la Barceloneta, l’oferta d’urinaris públics a Ciutat Vella creixerà fins al 37 punts.

 

 

A més, durant la temporada d’estiu, de maig a setembre, se n’hi instal·len 7 més (cabines químiques i urinaris), i per tant la xarxa de lavabos públics al carrer arribarà als 44 punts de servei en aquests mesos.

El mapa complet es pot consultar aquí.

Aquesta xarxa de serveis públics va tenir més de 820.000 usos al 2022, el que equivaldria a més de 2.240 usos al dia, i són per tant una eina important per a la prevenció de conductes incíviques al districte.

A més, l’actuació del districte en aquest àmbit també es complementa amb una campanya de comunicació per dissuadir d’orinar al carrer, ja en marxa, amb el lema “Això no és un WC. Pixa on toca”, específica per a Ciutat Vella.

En aquest marc s’han distribuït 6.400 cartells de porteria a tot el districte durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre; 2.000 tríptics per a auxiliars d’espai públic i per a festes majors; 4.000 got per a les barres de cadascuna de les festes majors; 300 vinils per instal·lar a terra de 54 punts crítics del 12 de juny al 29 de setembre; vinils de senyalització als WC públics de pl. dels Àngels i pl. del Teatre i insercions publicitàries als programes de festa major i als diaris locals.

Paraules clau

barceloneta/ Ciutat Vella/ lavabos públics/