L’Eixample incorpora instal·lacions lumíniques a les seves dues fires de Nadal com a reclam : Servei de Premsa

L’Eixample incorpora instal·lacions lumíniques a les seves dues fires de Nadal com a reclam

19/11/2023Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’Eixample ha previst que les tradicionals Fires de Nadal de la Sagrada Família i la Fira de Reis de la Gran Via de les Corts Catalanes tinguin enguany un nou atractiu o reclam per als seus visitants. Les dues propostes són obra de Maurici Ginés, amb la producció d’Artec Studio i busquen oferir una experiència artística que, mitjançant uns mòduls lluminosos dinamitzi, tant de dia com de nit, aquests dos tradicionals mercats nadalencs mitjançant llum, reflexos i color.

 

 

 

 

A la Fira de Nadal de la Sagrada Família la proposta artística configura un Estel descompost en cinc elements que s’instal·laran arran de terra per tal que la gent hi pugui interactuar. Observats en perspectiva es podrà entendre l’estrella com un tot. Els elements lluminosos estaran ubicats en el passeig central del parc de la Sagrada Família, entre els carrers Provença i Sicília generant reflexos de dia i llum de nit i sense interferir en l’activitat comercial de les parades.

Els elements lumínics son formes geomètriques, des d’1 m d’ample fins a 2,6 metres d’alçada, col·locats a una distància de 8 metres entre si, i la gent podrà passar per dins. La construcció, de la mà de l’estudi de disseny d’il·luminació Artec Studio, serà en estructura d’acer i metacrilat translúcid, recobert per filtre dicròic per generar efectes de color tant de nit com de dia amb el reflex de la llum del sol. Tires de llum led blanc càlid generaran efectes de llum amb moviment vinculant totes les geometries amb el dinamisme de la llum i color. La instal·lació estarà programada, depenent l’horari, amb diferents efectes lumínics i de moviment. La decoració es complementarà amb la col·locació de cortines de cadenetes daurades, que “coronaran” els clàssics fanals de peu de l’entorn.

La fira de Nadal té lloc entre el  25 de novembre i el 23 de desembre, des de les 10 h del matí fins les 21 h, a excepció de dissabtes i vigílies de festius que tancaran a les 22 h.

A la Fira de Reis de la Gran Via de de les Corts Catalanes es planteja una intervenció similar que, en aquest cas, juga al voltant de la simbologia dels regals i dels Reis, amb una composició que estarà distribuïda a través del recorregut de la Fira per aconseguir que els visitants es desplacin per tot ella.

Hi haurà dos elements lluminosos, llocs de desitjos, perquè la gent interactui i es faci fotos amb els mòbils. Les peces s’inspiren en els jocs d’encaixos dels nens, seran peces geomètriques de gran dimensió, amb el seu centre buit, que simbolitzen un lloc de desitjos i felicitat, per abraçar-se, en el que els nens amb les seves famílies, els amics, es podran retratar per desprès pujar les fotos al núvol.

Els elements tindran una alçada aproximada de 2,90 metres per 2,90 metres, i també estaran construïts amb un marc d’acer perimetral i leds de llum blanca. Estaran situats als encreuaments de Gran Via amb els carrers Comte Urgell i Comte Borrell al costat del carril bici, deixant espai lliure per els vianants.

El recorregut de la fira també comptarà amb decoració en els fanals clàssics de Barcelona, que lluiran cortines de cadenetes de diferents colors, segons el tram de carrer.

La Fira de Reis de la Gran Via de les Corts Catalanes estarà oberta entre el 15 de desembre i el 6 de gener de 2024. Com cada any la mostra es durà terme a la Gran Via de les Corts Catalanes, entre Muntaner i Rocafort.

Les dues propostes han estat finançades amb l’Impost d’Estades en Establiments Turístics (IEET) amb l’objectiu de fomentar activitats culturals i iniciatives que contribueixin a diversificar el turisme al territori.

Maurici Ginés és un creador i dissenyador d’il·luminació català, fundador d’Artec Studio, que utilitza la llum com a element vehicular. Els seus projectes es basen en la creació de noves percepcions i de benestar. Experiències sensorials interactives, identitats de llum i peces de light art que motiven la interacció entre individus i idees col·lectives; explorant la sinergia entre el disseny, l’art i les persones, amb la llum com a mitjà.

 

Descarregar imatges en alta resolució (ZIP)

Paraules clau

Eixample/ instal·lacions lumíniques/ nadal/ Nadal 2023/