L’Ajuntament de Barcelona aprova 128 places en una nova convocatòria per dotar la Guàrdia Urbana : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona aprova 128 places en una nova convocatòria per dotar la Guàrdia Urbana

20/11/2023Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una nova convocatòria de 128 places d’agent de la Guàrdia Urbana amb l’objectiu de continuar reforçant el cos i oferir un millor servei a la ciutadania. La convocatòria consta de 108 places que estan incloses en l’oferta d’ocupació pública per l’any 2023 i 20 places més que són les no cobertes de l’oferta d’ocupació pública de l’any 2021. La previsió és que entre el 30 de novembre i el 19 de desembre s’obri el període de presentació de sol·licituds i que el procés selectiu finalitzi el mes de setembre de 2024. D’aquesta manera, les persones que aconsegueixin la plaça podran iniciar el curs de l’Escola de Policia el mes d’octubre de 2024.

A més a més, a banda d’aquestes 128 noves places, la convocatòria aprovada ara contempla la possibilitat d’afegir el nombre de places addicionals que sigui necessari per tal cobrir les futures vacants que es puguin produir durant l’any 2024 entre les persones aspirants que participin en el procés, un cop aprovat el procés selectiu, per la seva incorporació durant l’any 2025.

La principal novetat d’aquesta convocatòria és que per primera vegada les persones aspirants hauran d’acreditar que disposen com a mínim del títol de Batxillerat o el seu equivalent, en compliment amb la modificació de la Llei de policies locals de la Generalitat de Catalunya. La resta de condicions es mantenen, com per exemple la reserva del 40% de places per a dones, o bé la prova de llengua estrangera que contempla fins a set idiomes diferents: alemany, anglès, àrab, francès, italià, urdú i xinès.

El cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona disposa actualment d’una una plantilla de 3.403 agents, el màxim històric d’efectius del cos de policia barceloní, de les quals 584 són dones, el 17,6%, també el percentatge més alt de la història. La presència de dones en el cos de la Guàrdia Urbana ha estat una de les prioritats del Govern municipal. L’Ajuntament de Barcelona va ser la primera administració que va introduir la reserva de places per a dones a les seves convocatòries de Guàrdia Urbana, després de la modificació de la Llei de Policies Locals, amb l’objectiu que s’introduís una quota de gènere i a la vegada salvaguardar els principis d’igualtat, mèrit i capacitat en l’accés a la funció pública, com a eina més eficaç per poder equilibrar la presència de gèneres masculí i femení entre la plantilla, actualment molt majoritàriament esbiaixada a favor dels agents homes

Paraules clau

guàrdia urbana/