L’alcalde de Barcelona presideix la sessió constitutiva del Comitè Assessor d’Infraestructures : Servei de Premsa

L’alcalde de Barcelona presideix la sessió constitutiva del Comitè Assessor d’Infraestructures

20/11/2023Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest matí l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha presidit la sessió constitutiva del Comitè Assessor d’Infraestructures. L’acte s’ha dut a terme al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, ha comptat també amb la presència de la primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet i ha reunit als 22 integrants d’aquest nou òrgan municipal de naturalesa consultiva.

 

 

 

El comitè assessor d’infraestructures està presidit per Santi Vila i coordinat per l’Enginyer en Cap, Oriol Altisench. Integra a persones expertes i de reconegut prestigi professional en el camp de les infraestructures, com són: Salvador Alemany; Jordi Artigas; Bet Cauhé; Albert Civit; Joaquim Coello; Marta Continente; Mercè Crosas; Josep Ferrando; Laura Garcia; Ramon García-Bragado; Teresa Garcia-Milà; Jordi Julià; Pere Macias; Andreu Mas-Colell; Josep Mateu; Ricard Riol; Francesc Robusté; Teresa Serra; Ángel Simón; Mateo Valero; Elisabet Viladecans-Marsal i Albert Vilalta.

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha agraït i posat en valor la feina que faran els integrants d’aquest comitè i ha recordat  que “la voluntat és abordar i liderar debats que afecten directament la vida quotidiana dels nostres conciutadans i conciutadanes”. En aquest sentit, Collboni ha recordat que l’Ajuntament de Barcelona, tot i tenir un paper competencial més limitat en molts àmbits de les infraestructures, “ha de tenir una posició pública i ha d’exercir el lideratge i la capitalitat en molts d’aquests debats”.

L’alcalde de Barcelona ha explicat que els primers temes que abordarà el Comitè Assessor d’Infraestructures seran l’ampliació de l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat,  l’ampliació del Port de Barcelona i el debat sobre la mobilitat, especialment fent referència a la mobilitat ferroviària. “Aquests són els grans temes que tenim sobre la taula en aquests moments, que voldran decisions i voldran una posició clara per part del Govern de la ciutat”. Collboni ha explicat que es proposa abordar aquests temes des de la perspectiva d’un Govern municipal que “aposta per la prosperitat compartida, per una transició ecològica que sigui justa i que afronti també la transició digital”.

Aquests tres aspectes, ha afegit, “són els que ara mateix estan interpel·lant a la nostra societat i a la nostra ciutat, sobretot amb el tema de les desigualtats i el canvi climàtic i tots aquests debats s’abordaran en aquest marc”.

Durant la sessió constitutiva s’ha establert el calendari de les reunions i la metodologia que se seguirà per a treballar. El nou Comitè Assessor comptarà amb un comitè plenari, format per la totalitat d’integrants del Comitè Assessor i per un comitè permanent, que reunirà a un grup reduït (set integrants del comitè). En funció dels temes que es vulguin tractar el president podrà convocar grups de treball específics, de curta durada, amb l’objectiu d’aprofundir en l’estudi, coneixement i assessorament sobre un aspecte determinat. Els grups de treball podran estar formats per membres del Comitè Assessor i per altres experts que es considerin oportuns, davant de cada situació concreta.

El comitè plenari es reunirà un mínim de 2 cops a l’any i el comitè permanent cada 2 mesos aproximadament, amb un mínim de 6 cops a l’any. El règim de reunions dels eventuals grups de treball serà fixat pel propi president. Així, durant els propers mesos els membres del Comitè Assessor d’Infraestructures treballaran amb l’objectiu d’emetre els seus primers dictàmens durant el 2024.

L’objectiu del Comitè Assessor d’Infraestructures és desenvolupar continguts orientats a dotar de veu pròpia a l’Ajuntament de Barcelona en matèria d’infraestructures que tinguin o puguin tenir una repercussió en el futur de la ciutat. El nou òrgan gaudirà d’autonomia en l’exercici de les seves funcions i d’independència en els informes i opinions que emeti.

Paraules clau

Comitè Assessor d’Infraestructures/