Lluís Rabell clou la 2a Jornada Bressol Biblioteca Barri dedicada a reflexionar sobre el valor de la lectura en veu alta : Servei de Premsa

Lluís Rabell clou la 2a Jornada Bressol Biblioteca Barri dedicada a reflexionar sobre el valor de la lectura en veu alta

20/11/2023Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimarts 21 de novembre a les 12.00 hores (Biblioteca Jaume Fuster, plaça de Lesseps 20,) el regidor d’Educació i Persones Grans, Lluís Rabell, clou la 2a Jornada Bressol Biblioteca Barri, que estarà dedicada a reflexionar al voltant del valor que té la lectura en veu alta, i la importància de la narració en els primers anys de vida, la tradició oral, cultural, la comunicació emotiva-afectiva infant adult, i en definitiva, la importància d’oferir i compartir aquests moments de lectura entre infants i adults. A la jornada, que començarà a les  10.00 hores, hi participarà David Bueno, autor del llibre “Els beneficis de la lectura en veu alta: una descoberta fascinant des de la neuroeducació”.

 

El projecte Bressol Biblioteca Barri va arrencar l’any 2022 i la presentació es va fer a les primeres jornades “BBB” (bressol, biblioteca, barri) que es van celebrar ara fa tot just un any. Aquest projecte apropa i coordina biblioteques de barri i escoles bressol per tal que la petita infància pugui accedir amb acompanyament lector a la cultura i als llibres. El projecte té quatre línies d’acció: la formació per als professionals de les bibioteques i de les bressols per l’acompanyament lector; l’assessorament i el prèstec del tàndem biblioteca/bressol al barri; les visites literàries d’anada i tornada dels tàndems (la biblioteca va a la bressol i la bressol va a la biblioteca), i els patis de les bressols oberts als barris amb petites bilbioteques i espais de lectura.

Fruit d’aquella primera sessió de presentació del projecte de fa un any, s’han doblat les vinculacions entre les escoles bressol i les biblioteques públiques que té la ciutat, de manera que en l’actualitat un 80% de les escoles bressol municipal fan projectes amb la biblioteca del barri.

Paraules clau

barri/ Biblioteca/ bressol/