Quimet d’Horta, Roots & Rolls, i Alapar, Premis Barcelona Restauració 2023 : Servei de Premsa

Quimet d’Horta, Roots & Rolls, i Alapar, Premis Barcelona Restauració 2023

20/11/2023Temps estimat de lectura: 4 minuts

Aquest vespre ha tingut lloc la cerimònia de lliurament de la 4a edició del Premi Barcelona de Restauració, que guardona els restaurants que han destacat l’últim any pel seu vincle amb el barri i amb valors com la integració, la qualitat de vida, la sostenibilitat, la innovació, i l’adaptabilitat als nous temps.

 

 

L’acte de lliurament ha tingut lloc a l’antiga fàbrica Damm i ha comptat amb la presència del quart tinent d’alcaldia, Jordi Valls, i la regidora de Promoció Econòmica, Raquel Gil,  a més de nombrosos representants del sector de la restauració. Es tracta d’una oportunitat per celebrar la diversitat culinària i l’empremta que deixa Barcelona en els paladars del món. Una nit per abraçar la cuina sostenible i conscienciar sobre la importància de preservar la riquesa gastronòmica de Barcelona.

El tinent d’Alcaldia Jordi Valls ha felicitat als guardonats i els ha emplaçat “a seguir apostant per fer de Barcelona una ciutat de referència internacional en l’àmbit de la gastronomia i la restauració, amb un èmfasi especial en reptes com la sostenibilitat, la lluita contra el malbaratament alimentari, la professionalització i formació continua, la millora de les condicions laborals i la transformació digital dels establiments”.

 

 

La regidora de Promoció Econòmica, Raquel Gil, ha remarcat que “continuem treballant amb l’objectiu de donar visibilitat i reforçar una restauració de qualitat, accessible per a tothom, amb presència a tots els barris, com un servei de proximitat, sostenible i generador de cultura, amb gran prestigi, símbol i identitat de Barcelona”.

Els Premis arriben enguany a la quarta edició ja consolidats, després de dues edicions marcats per la pandèmia, i la de l’any passat, que va retre un homenatge al sector un cop recuperada la quotidianitat.

Barcelona és una ciutat amb una oferta gastronòmica potent, creativa, innovadora, sostenible i diversa. Amb el pas dels anys, els establiments de restauració dels seus districtes i barris s’han consolidat com una peça clau en la configuració de la ciutat i, alhora, en un actor essencial per difondre el potencial de la cultura gastronòmica barcelonina. La gala és la gran trobada del sector, amenitzada per primera vegada amb un catering especial creat pels restaurants finalistes de les passades edicions.

 

Aquests són els restaurants guanyadors de l’any 2023:

Premi a la qualitat gastronòmica:  ALAPAR, del districte de Sants-Montjuïc.

El jurat ha valorat el fet d’una proposta gastronòmica única a la ciutat, per “ser un local d’avantguarda i d’alta gastronomia que representa la ciutat més cosmopolita”.

Premi a la integració en el barri:  QUIMET D’HORTA, del districte d’Horta-Guinardó.

S’ha premiat la identificació amb les particularitats de l’entorn i el territori, per “ser un local quasi bé centenari, referent i centre de gravetat del barri”.

Premi al local notori o innovador: ROOTS & ROLLS, del districte de l’Eixample.

El jurat ha  valorat la singularitat del seu concepte, per “la seva capacitat de transferir a l’espai alegria, creativitat i sabors asiàtics”,

 

El jurat ha decidit atorgar dues distincions addicionals:

Menció honorífica: EL CAFÈ DEL CENTRE , del districte de l’Eixample.

“Pels seus 150 anys d’història com a establiment emblemàtic de la ciutat vinculat al barri, amb gran sensibilitat per preservar la història i la tradició a la ciutat”, segons ha decidit el jurat.

Menció honorífica: El restaurador Pere Chias.

El jurat l’ha premiat “per a la seva implicació i dedicació a la restauració de Barcelona, des del Gremi de Restauració, on ha estat durant 37 anys (9 com a president), erigint-se en un ferm defensor de l’associacionisme”.

Premi a la sostenibilitat: La FORQUILLA, del districte de Nou Barris.

El jurat li atorga, “pel seu ADN vinculat a la vida dels mercats de Barcelona i per la seva aposta per la sostenibilitat i per compromís corporatiu”.

 

El jurat dels Premis Barcelona Restauració 2023

El jurat dels Premis Barcelona Restauració 2023, està format per professionals vinculats al sector sota la presidència de la regidora de Promoció Econòmica, Raquel Gil. La resta de membres del jurat són: el director de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, Manel Vázquez; el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Salva Vendrell; el president de l’associació Restaurants Sostenibles, Sergio Gil Flores; la periodista experta en gastronomia Tana Collados Lluró; la directora de la revista Cuina, Judith Calix; l’experta en turisme i restauració, Eva Ballarín, i de la Direcció de Serveis de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, Marleny Colmenares, com a secretaria del jurat.

 

Material relacionat:

Descarregar el dossier de prensa (PDF)

Descarregar imatges dels restaurants guanyadors (ZIP)

Paraules clau

Premis Barcelona Restauració/ Premis Barcelona Restauració 2023/ restauració/