Jordi Valls assisteix a la nova edició del Gran Recapte d’Aliments : Servei de Premsa

Jordi Valls assisteix a la nova edició del Gran Recapte d’Aliments

23/11/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Divendres 24 de novembre, a les 09.00 hores (Mercat de Santa Caterina, av Francesc Cambó, 16), el tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls, assisteix al tret de sortida de la 15a edició del Gran Recapte d’Aliments.

A l’acte també hi assistiran el conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano; el president del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, la directora del Banc dels Aliments, Elisabet Viladomiu, el president de l’Associació de Comerciants del Mercat de Santa Caterina, David Barroso, i la presidenta de la Fundació Roure, Llum Delàs.

La 15a edició del Gran Recapte, amb el lema Alimenta el que Importa, se celebrarà els dies 24 i 25 de novembre per a la recollida física d’aliments, amb presència de voluntariat als establiments, i fins al 30 de novembre per a les donacions econòmiques. El Banc dels Aliments ja ha activat la fase de donació, i les persones o entitats que vulguin col·laborar per aquesta via, ho poden fer.

Els comerciants dels mercats municipals sempre han estat sensibles a les demandes d’àmbit social de la seva clientela. Són referents del barri i intenten ajudar al veïnat que tenen alguna necessitat econòmica, sanitària o social. A més, molts comerciants donen el producte fresc sobrant a entitats socials per ser distribuït pel consum de persones en risc de vulnerabilitat.

Els mercats municipals tradicionalment han col·laborat amb el Gran Recapte. Inicialment es feia recollida física d’aliments no peribles que es depositaven a les “banyeres” proporcionades pel Banc d’Aliments. Des de l’any 2020, s’ha substituït la recollida física d’aliments per donacions econòmiques per a entitats socials. Cada mercat col·laborador té una entitat social vinculada a qui s’assignarà l’import recaptat per adquirir producte fresc a les parades.

Els mercats que participen a la campanya d’El Gran Recapte 2023 són: el mercat de la Concepció, el mercat del Ninot, el mercat d’Horta, el mercat de Sants, el mercat de Santa Caterina, el mercat de la Barceloneta, el mercat de Sant Gervasi, el mercat de Provençals i el mercat de la Sagrada Família.

Per a més informació: www.granrecapte.com





Paraules clau

Gran Recapte d’Aliments/