Visita a l’arbre de Nadal a Plaça Sant Jaume : Servei de Premsa

Visita a l’arbre de Nadal a Plaça Sant Jaume

18/12/2023



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, el tinent d’economia, hisenda, promoció econòmica i turisme, Jordi Valls, i el nou director general de Mercabarna, Pablo Vilanova, han visitat avui l’arbre de Nadal de la Plaça Sant Jaume.

Enguany, l’arbre de la plaça Sant Jaume està format per tot una sèrie d’avets petits i mitjans (d’entre 2 i 4,5 metres d’alçada), muntats sobre una estructura metàl•lica, donant com a resultat un gran arbre de Nadal perfecte, molt tupit, de 15 metres d’alçada. L’anomenen ‘avet d’avets’. És un model d’arbre pioner a Espanya. Els avets procedeixen de vivers de cultiu sostenible de Sant Hilari Sacalm (Girona).

 

 

 

Pel que fa a la decoració, els dissenyadors, Gerard Riudalbàs i Andreu Boluda, s’han inspirat en la representació de l’obra del Trencanous pensada pel compositor Txaikovski, on l’arbre de Nadal té una significació especial, tal i com segueix tenint en les representacions de ballet.

L’avet vol fer un homenatge a aquells primers arbres de Nadal que es van veure a Barcelona, a través de l’atemporalitat, la il•lusió, l’elegància, la màgia i, sobretot, l’encant que transmet el Trencanous en l’arbre de Nadal que Mercabarna regala a la ciutat de Barcelona.





Paraules clau

arbre de nadal/ mercabarna/ nadal/ Nadal 2023/