Un equip d’alumnes de les escoles de programació IT Academy i 42Barcelona arriben a la final de la prestigiosa competició mundial organitzada per la NASA : Servei de Premsa

Un equip d’alumnes de les escoles de programació IT Academy i 42Barcelona arriben a la final de la prestigiosa competició mundial organitzada per la NASA

27/12/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Un equip d’alumnes de les escoles de programació IT Academy de Barcelona Activa i de 42Barcelona han arribat a la final de la prestigiosa competició mundial organitzada per la NASA. Aquest és el resultat després de realitzar-se la hackató més gran del món i que reunís equips de ciutats d’arreu del món per fer ús de dades lliures i obertes de la NASA. El repte concret de la hackató  ha estat abordar problemes reals de la Terra i de l’Espai.

La hackató que promou la NASA s’anomena International Space App Challenge i la seva missió és fomentar el creixement i la diversitat de la propera generació vinculada a les disciplines STEAM. 

Fins al dia d’avui, és un dels esdeveniments més importants del panorama internacional relacionat amb la programació i la tecnologia, gràcies a l’intercanvi obert de coneixements i de les dades. Compta amb el suport de nou agències espacials i institucions d’enginyeria així com de l’ambaixada dels Estats Units.

 

‘Galactic Space Coders’, projecte de l’equip finalista barceloní

La NASA ha anunciat els 40 equips seleccionats finalistes, dels quals en sortiran 10 equips guanyadors, al gener de 2024. Barcelona ha estat seleccionada amb un equip que passarà a la final, composat per 6 persones –3 dones i 3 homes– 5 de les quals de la IT Academy i una de 42Barcelona. El projecte de l’equip finalista barceloní és Galactic Space Coders, relacionat amb la preservació dels oceans en el futur.

Els equips participants han creat, així, aplicacions mòbils, software, hardware, visualitzacions de dades i solucions per a plataformes, davant de desafiaments dissenyats directament per la NASA per contribuir a missions d’exploració de l’espai i ajudar a millorar la vida a la Terra. 

Globalment, 30.000 professionals del disseny i la programació han participat a la hackató que s’ha celebrat a la capital catalana el 2023. A Barcelona hi han participat un total de 80 alumnes procedents de code acadèmies i universitats de la ciutat. Els equips guanyadors tindran l’oportunitat de viatjar al Kennedy Space Center (EUA), per exposar les seves idees davant dels experts de la NASA.

En els darrers 10 anys, més de 220.000 persones procedents de 185 països diferents han participat reptes plantejats per l’agència espacial NASA proposant solucions innovadores. 

 

SOBRE IT ACADEMY I 42 BARCELONA 

La IT Academy és el programa/acadèmia d’alta especialització en TIC de Barcelona Activa. La formació que s’imparteix s’alinea amb les necessitats de talent TIC de les empreses de la ciutat de Barcelona i es centra en la formació per a futurs programadores i programadors web i especialistes en Big Data. 

Pel que fa a 42Barcelona és un campus de programació que ocupa 1.600m2 del Parc Tecnològic de Barcelona Activa, un espai on conflueixen innovació, creativitat i tecnologia, al bell mig del districte de Nou Barris. Des de la seva obertura ja han passat pel campus més de 800 alumnes (33% dones, i mitjana d’edat 33,5 anys). El projecte 42 recentment ha entrat en el TOP 10 de les universitat més innovadores del món amb impacte real (WURI). Es tracta d’un projecte formatiu, de 3 anys de durada, que ve avalat per un  100%  d’èxit d’inserció laboral en els més de 20 països on 42 està present.

Des dels inicis del campus 42Barcelona s’ha traçat una línia de col·laboració efectiva amb IT Academy, l’acadèmia de programació pública de l’Ajuntament de Barcelona, arribant a resultats molt positius i amb un focus especial en la formació tecnològica a dones i amb formació molt especialitzada com ciberseguretat i IA. 

Els fluxos de talent entre les dues acadèmies resulta un valor afegit pel talent de la nostra ciutat, essent els dos centres formatius clars referents per les empreses amb necessitat de talent digital. Es calcula que entre 42Barcelona i IT Academy s’aporta l’11% de talent digital que les empreses de la ciutat necessiten anualment.





Paraules clau

42Barcelona/ Barcelona Activa/ IT academy/