Avui acaba el ‘Barcelona Festival de Nadal’ amb 300.000 visitants a les 90 sessions d’espectacles i activitats de més de 20 projectes culturals : Servei de Premsa

Avui acaba el ‘Barcelona Festival de Nadal’ amb 300.000 visitants a les 90 sessions d’espectacles i activitats de més de 20 projectes culturals

29/12/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

 

El Barcelona Festival de Nadal ha ocupat la plaça de Catalunya i la plaça Universitat des del 16 fins al 29 de desembre, catorze dies en què s’han acollit 300.000 visitants que han pogut gaudir de més de 90 sessions culturals i activitats per a tots els públics.

L’espai de plaça Catalunya, dissenyat per l’escenògraf i arquitecte Juli Sanjuan Palma, ha acollit aquesta mitjana de 25.000 visites diàries amb les propostes familiars del matí, on petits i grans han pogut gaudir d’activitats participatives i tallers on el paper ha estat el protagonista o les arts escèniques de carrer on han participat Silvia Batet, Companyia de Circ “eia”, Eléctrico 28, Lasala, Lézards Bleus i Quim Bigas.

La música també ha estat protagonista al festival, amb totes les tardes inaugurades amb el set de Miqui Puig i amb propostes en directe de The Gramophone Allstars Big Band, Mazoni, Tarquim, Saphie Wells, Alba Armengou, Dani Nel·lo, Magalí Datzira, La Maria i Núria Graham.

Una Taula ha estat el gran format d’enguany encarregat a l’Agrupación Señor Serrano. Un espectacle de teatre, música i arts visuals que ha acomiadat cada jornada del Barcelona Festival de Nadal i ha fet preguntes al voltant dels àpats de les festes de Nadal de diferents famílies i cultures, tenint molt presents les convencions i els estereotips.

A plaça Universitat la instal·lació audiovisual interactiva Analema, una idea original de Sónar, amb motiu del seu 30è aniversari, desenvolupada per Glassworks i amb espai sonor de Tarta Relena, ha captat durant els 14 dies del festival els moviments i les interaccions dels vianants per generar la coreografia urbana que cada nit ha emès la majestuosa torre de llum dels seus focus per celebrar el solstici d’hivern. Durant dos vespres també s’ha pogut gaudir de la performance en directe amb Tarta Relena.

La versió nadalenca de Sons de Ciutat ha portat la música a tots els districtes de la ciutat. Des del 9 de desembre i fins al 4 de gener de 2024 s’hauran fet més de 100 concerts gratuïts als mercats, places i eixos comercials de la ciutat. Més de 40 artistes i formacions musicals programats amb la complicitat de Primavera Labels de Primavera Sound, Sónar, Say it loud, BAM, MIRA, Taller de Músics, Conservatori Superior del Liceu, Jam Session, ESMUC, Terrats en Cultura, Fundació Òpera de Catalunya i Fundació Victòria dels Àngels.

Encara es podran veure al cicle Sons de Ciutat els concerts de Boozan Dukes, Concert de Nadal de l’Orfeó Català, Corcs Drum&Organ, Delickites, Duo Enxebre, Gènesi Quartet, Gots de Tuba, Intana, Júlia Blum, Les Testarudes, Mariana També, Marina BBFace, Memi Sillah, Miqui Puig, Miranda Fernández, Nara is Neus, Núria Garcia, Paula Peso, Quartet Fiora, Raval Flamenco Jazz Group, Sara Aldana, Selma Bruna, Spread Latin Trio, Ssissterss, Swing Cooking Trio, The Crab Apples i The Gramophone Allstars Big Band.

Podeu consultar tot el programa de Sons de Ciutat aquí.

 

 

Veure vídeo | Descarregar vídeos en diferents formats | Descarregar fotografies i material de premsa





Paraules clau

Barcelona Festival de Nadal/ plaça de Catalunya/