Es posa en funcionament el segon tram de carril bici de la Gran Via de les Corts Catalanes, entre el carrer de Mossèn Amadeu Oller i la plaça d’Ildefons Cerdà : Servei de Premsa

Es posa en funcionament el segon tram de carril bici de la Gran Via de les Corts Catalanes, entre el carrer de Mossèn Amadeu Oller i la plaça d’Ildefons Cerdà

29/12/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Avui s’ha posat en marxa el nou tram de carril bici de la Gran Via de les Corts Catalanes, entre el carrer de Mossèn Amadeu Oller i la plaça d’Ildefons Cerdà, al districte de Sants-Montjuïc. Amb aquesta intervenció es dona continuïtat al tram de carril bici que ja es va posar en servei el passat mes d’octubre a la Gran Via, entre el carrer de Mir Geribert i el carrer de Mossèn Amadeu Oller. D’aquesta manera es completa aquest recorregut ciclista, que permet enllaçar la plaça d’Espanya amb la plaça d’Ildefons Cerdà amb dos nous carrils bici situats en calçada.

 

 

Tal com ja es va fer en el tram anterior, en aquest àmbit també s’han construït dos carrils bici unidireccionals a les calçades laterals, que substitueixen l’antic carril bici de doble sentit que estava situat a la vorera i a la banda muntanya de la via. Els dos nous carrils s’ubiquen a la dreta de la circulació i s’emmarquen en la voluntat del Govern municipal d’anar baixant progressivament els carrils bici situats a la vorera i passar-los a la calçada. Els dos carrils estan parcialment segregats i compten amb semaforització específica.

Aquesta nova infraestructura ciclista a la Gran Via possibilita la connexió amb els següents itineraris per a bicicletes: carrer de Mir Geribert, carretera de la Bordeta, carrer de la Mineria, passeig de la Zona Franca i plaça d’Ildefons Cerdà. Les obres per implantar aquest carril bici s’han finançat amb fons Next Generation.

 

En servei el darrer tram del carril bici de l’avinguda Diagonal, al parc Cervantes

En paral·lel, avui també s’ha posat en servei el tram del carril bici de l’avinguda Diagonal situat entre els carrers de González Tablas i de Manuel Ballbé, al districte de les Corts. Es tracta del darrer tram que restava pendent de finalitzar per poder connectar el nou carril bici que enllaça l’escola Universitària d’Empresarials amb el Parc de Cervantes.

Amb la posada en servei d’aquest darrer tram, el nou itinerari ciclista passa a comptar amb un tram situat davant de l’Escola d’Empresarials amb carril bici bidireccional implantat a la calçada, tocant a la terciana; amb un tram comprès entre els carrers de González Tablas i Manuel Ballbé on el carril bici bidireccional discorre pel lateral de l’avinguda Diagonal, també a tocar de la terciana i al costat d’un carril de circulació; i, finalment, amb un tram situat entre el carrer Manuel Ballbé i el Parc Cervantes on el carril bici està implantat a sobre de la vorera, davant del mateix parc. Tot el nou tram d’infraestructura ciclista compta amb semaforització específica.

El nou tram de carril millora la circulació ciclista i de vehicles de mobilitat personal entre l’Escola d’Empresarials i el Parc de Cervantes i alhora dona continuïtat i permet enllaçar el carril bici d’Esplugues amb el tram de carril bici que es va executar l’any 2022 a l’avinguda Diagonal, entre la plaça Pius XII i l’Escola d’Empresarials, potenciant d’aquesta manera les connexions metropolitanes. Les obres d’aquest nou carril també s’han finançat amb fons Next Generation.





Paraules clau

carril bici/ mobilitat/