[INCLOU IMATGES I DECLARACIONS] Barcelona s’allibera dels blocs de formigó de les terrasses instal•lades per la pandèmia amb la retirada de les últimes 25 de l’Eixample : Servei de Premsa

[INCLOU IMATGES I DECLARACIONS] Barcelona s’allibera dels blocs de formigó de les terrasses instal•lades per la pandèmia amb la retirada de les últimes 25 de l’Eixample

29/12/2023



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Barcelona s’allibera dels blocs de formigó i elements provisionals de les terrasses excepcionals instal·lades arran de la pandèmia amb la retirada de les últimes 25 que hi havia a l’Eixample, una actuació que s’emmarca en el Pla Endreça, el projecte de mandat que busca garantir l’excel·lència de l’espai públic i vetllar per l’impacte que hi puguin generar activitats privades.

El regidor de l’Eixample, Jordi Valls, ha explicat que “a finals de desembre hem retirat ja les 25 terrasses que afectaven a la calçada i que utilitzaven New Jersei i per tant a l’Eixample ja no en queden amb blocs formigó. Les que queden estan legalitzades i en procés de control i inspecció normal per part del districte”. Valls ha detallat que “més enllà de dues pendents que queden a  la ciutat amb blocs de formigó en calçada, “ Barcelona haurà retirat ja les 3.000 New Jersei que van estar a la ciutat de Barcelona durant el període de pandèmia, unes terrasses excepcionals que es van posar per una situació de Covid i que ara ja s’han tret.”

Tot i que el passat mes d’abril es va fer efectiva la retirada de la gran majoria de blocs de formigó en calçada que van servir per delimitar les terrasses temporals Covid, el Districte de l’Eixample ha completat aquests dies la retirada de les últimes 25 que quedaven pendents. Es tracta de casos puntuals on s’havien presentat recursos i, per tant, la retirada de pilones grogues i blocs de formigó s’ha hagut de postposar fins que la decisió ha estat ferma. Ara se n’ha pogut fer la retirada, un cop s’ha notificat la denegació del recurs i s’ha pogut finalment repintar l’espai alliberat.

En concret, les últimes setmanes s’han retirat els blocs de formigó i pilones grogues de diversos emplaçaments repartits per tot el Districte com els carrers del Rosselló, Bailèn, Floridablanca, Provença, Sepúlveda, Trafalgar, Enric Granados, Sardenya i Provença i les avingudes Mistral i Paral·lel.

Un cop completada aquesta actuació, l’Eixample, el districte que acumula més terrasses de la ciutat, dona per finalitzat el procés de regularització de les terrasses provisionals que es va posar en marxa un cop superada l’etapa d’emergència de la pandèmia.

La prioritat en tot aquest procés ha estat que les de calçada passessin a ser definitives per donar continuïtat a l’activitat econòmica que generen, i que ho fessin instal·lant un moble-plataforma accessible, homologat i segur on col·locar les taules i cadires perquè tinguin una estètica de qualitat i un bon encaix amb el paisatge urbà. La consolidació de les de vorera s’ha condicionat al compliment de tots els requisits d’accessibilitat i espai públic establerts per l’ordenança de terrasses.

A l’Eixample el balanç final és que les terrasses extraordinàries Covid que han rebut el permís per consolidar plataforma en calçada han estat 346, mentre 622 han estat denegades perquè no s’ajustaven als requisits de l’ordenança. Ara doncs, el total de terrasses autoritzades al districte és de 2.277, amb 8.837 taules i 34.170 cadires.

Amb aquesta actuació a l’Eixample només queden pendents de retirada dues terrasses amb blocs de formigó a tota la ciutat: una a Nou Barris i l’altra a Sant Martí. Estan pendents de resolució de recursos i la previsió és que es retirin properament, a principis d’any.

En un balanç global de ciutat,  en total, s’han retirat gairebé 3.000 blocs de formigó de l’espai públic del total de les 1.550 terrasses provisionals en calçada instal·lades arran de la pandèmia  i que es van situar en espais com cordons d’aparcament, carrils de circulació i xamfrans delimitats amb elements provisionals –blocs de formigó i pivots– per garantir la seguretat.

 

 

Adjuntes fotos de les terrasses en calçada retirades en diferents punts de l’Eixample i el repintat de l’espai alliberat
https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2023/12/fotos.zip

 

Declaracions del regidor de l’Eixample Jordi Valls:





Paraules clau

Eixample/ new jersey/ pandèmia/ retirada/