L’Ajuntament i l’Hospital de Sant Pau ofereixen descomptes a les persones beneficiàries de la Targeta Cuidadora : Servei de Premsa

L’Ajuntament i l’Hospital de Sant Pau ofereixen descomptes a les persones beneficiàries de la Targeta Cuidadora

24/01/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona i l’Hospital de Sant Pau han engegat un pla pilot amb la Targeta Cuidadora per oferir descomptes del 30% en el menú de la cafeteria pública de l’hospital a les persones cuidadores familiars quan la persona que cuiden estigui ingressada al centre. Des de l’Ajuntament s’informarà a les persones cuidadores d’aquesta nova prestació de la Targeta Cuidadora.

La Targeta Cuidadora és un servei gratuït municipal que permet accedir a recursos personalitzats adreçats a persones cuidadores, reconeixent així la feina que duen a terme, acompanyant-les i facilitant les tasques de cura per contribuir al seu benestar. Entre d’altres, ofereix informació i assessorament personalitzat sobre recursos adreçats a les persones cuidadores, activitats relacionals i grups de suport on vincular-se a altres persones que comparteixen una situació similar, un servei telefònic gratuït d’acompanyament emocional 24 hores, assessorament i acompanyament jurídic a les famílies i treballadores de la llar i de les cures pel que fa a aspectes relacionats amb la contractació, accés a diferents activitats d’oci i esportives, i recursos específics a farmàcies, biblioteques, hospitals i mercats municipals.

La regidora de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Soledat, Marta Villanueva, ha posat en valor la iniciativa impulsada i el compromís del govern municipal per cuidar de les persones que cuiden: “les persones cuidadores pateixen sobrecàrregues de treball, veuen afectada la seva salut física i mental, les seves aspiracions professionals i la seva situació econòmica. Des del Govern municipal volem implantar mesures que millorin la seva qualitat de vida i contribueixin a dignificar la funció tan essencial que acompleixen”. La regidora ha afegit que la Targeta Cuidadora respon a aquesta vocació: és un recurs completament gratuït, adreçat a totes aquelles persones que tenen cura de persones malaltes, dependents, amb discapacitat o persones grans, i a professionals de la cura”. “Des de la seva implementació, fa més d’un any, s’han emès gairebé 6.000 targetes cuidadores. Aquesta ampliació de serveis és la primera part d’un paquet més extens de millores que vol seguir impulsant el Govern Municipal” ha afegit.

Per la seva banda, el director de l’Hospital de Sant Pau, el Dr. Adrià Comella, ha destacat que “Sant Pau vol ser el millor company de viatge de la població de la seva àrea de referència, oferint resposta a les seves necessitats reals posant en marxa diferents iniciatives i reforçant les aliances amb altres entitats. En aquest cas, l’objectiu principal se centra a tenir cura dels cuidadors i cuidadores, unes figures cabdals en l’atenció a les persones fràgils, i on tenim la sort de poder sumar-nos a la iniciativa impulsada per part de l’Ajuntament de Barcelona”, ha explicat. “Aquesta nova iniciativa se suma a altres accions que hem engegat fa poc, com els tallers formatius per a cuidadors en l’atenció de persones fràgils, i s’emmarca en un dels eixos clau del nostre pla estratègic Més Sant Pau: #MésComunitat”.

 

Com aconseguir els descomptes

Per gaudir del 30% de descompte en el menú del menjador públic de l’hospital, només caldrà adreçar-se al taulell de la sala d’hospitalització on estigui ingressat el familiar o la persona cuidada i presentar la Targeta Cuidadora. Allà es lliuraran els tiquets diaris de descompte corresponents (esmorzar, dinar i sopar): 3 si se sol·liciten a primera hora del matí i 2 si es demanen a partir de les 11 hores, que hauran d’incloure el nom de la persona cuidadora, el codi identificador de la Targeta Cuidadora, la sala d’hospitalització i el número de l’habitació de la persona cuidada.

Per fer efectiu el descompte, n’hi ha prou amb presentar conjuntament la Targeta Cuidadora i els tiquets corresponents a aquell dia concret en el moment de pagar el menú a la cafeteria pública de Sant Pau. Cal tenir en compte, però, que només el pot gaudir una persona cuidadora, encara que el pacient ingressat a l’hospital tingui més d’un acompanyant.

Per més informació de la Targeta Cuidadora o del servei, les persones cuidadores es poden adreçar a l’Espai Barcelona Cuida, a través del correu electrònic barcelona.cuida@bcn.cat, del telèfon 934132121 o presencialment, sense cita prèvia, al carrer Viladomat, 127, de dilluns a dijous de 8.15 a 20.00 hores, divendres de les 8.15 a les 19.30 hores i dissabtes de 10.00 a 14.00 hores.





Paraules clau

Hospital de Sant Pau/ Targeta Cuidadora/