El Plenari aprova la nova taxa de terrasses per al 2024 : Servei de Premsa

El Plenari aprova la nova taxa de terrasses per al 2024

26/01/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat definitivament la modificació de l’ordenança que regula la taxa de terrasses per al 2024, després de resoldre les al·legacions presentades en el període d’exposició pública. L’ordenança fiscal 3.10. Taxes per la utilització privativa del domini públic municipal fixa les noves quotes per a les terrasses instal·lades a l’espai públic i que posa fi a la bonificació del 75% vigent des de la pandèmia.

El tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls, ha explicat que la taxa té criteris de progressivitat i d’ubicació “amb una estructura de carrers on els que tenen més capacitat de consum paguen més, i qui té més taules paga més”. Valls ha recordat que aquesta modificació evita grans pujades per a restauradors del centre i dels barris i ha defensat que és una ordenança “fiscalment rigorosa, amb una estructura ferma”.

En concret, la proposta introdueix un nou escalat progressiu a la taxa aprovada al desembre de 2019 en funció del nombre de taules de la terrassa per fer que paguin més aquells que tenen més taules i cadires i ocupen més espai públic. Per tant, més enllà del criteri de la ubicació de la terrassa, que es manté, l’import de la taxa deixa de calcular-se de forma lineal, proporcional al nombre de taules, i es configura com a tribut progressiu on el cost de la taula varia i s’incrementa a les terrasses grans.

D’acord amb l’acord assolit amb el Gremi de Restauració i el Grup de Junts, els trams per completar el càlcul van de cinc taules en cinc taules i el coeficient que s’aplica comença en un 0,30 i es va incrementant per trams fins a 0,80.

[…]

 

Descarregar nota en format PDF





Paraules clau

taxa/ terrasses/