[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’Ajuntament de Barcelona i SEAT S.A. signen un acord per impulsar la innovació i la mobilitat urbana sostenible : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’Ajuntament de Barcelona i SEAT S.A. signen un acord per impulsar la innovació i la mobilitat urbana sostenible

16/02/2024



Temps estimat de lectura: 5 minuts

L’Ajuntament de Barcelona i SEAT S.A. han subscrit un protocol per abordar conjuntament els reptes de la mobilitat urbana sostenible, la diversificació econòmica de la ciutat i la seva dinamització, l’impuls de la innovació urbana i la promoció de la marca Barcelona.

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el president de SEAT S.A., Wayne Griffiths han signat aquest acord a la seu de la companyia, a Martorell, en un acte que també ha comptat amb la presència de la segona tinenta d’alcaldia de Barcelona, Maria Eugènia Gay, de la directora d’Operacions Corporatives de SEAT S.A., Patrícia Such, i de la directora general de BSM, Marta Labata. A continuació s’han traslladat al Centre Tècnic per conèixer els futurs models de la companyia.

 

 

 

 

L’alcalde de Barcelona, ha posat en valor aquesta nova via de col·laboració amb la companyia i ha assegurat que la ciutat necessita empreses com SEAT S.A. que alineïn els objectius propis amb els de Barcelona. En aquest sentit, Collboni ha afirmat que “l’acord signat potenciarà el desenvolupament de la mobilitat elèctrica i ajudarà a refermar els compromisos de descarbonització de la capital catalana, i a més fomentarà la formació de qualitat entre els treballadors que es dediquen al sector de la mobilitat”. L’alcalde ha reconegut “l’històric paper de SEAT S.A. i els seus treballadors en la industrialització de la ciutat i el creixement de la seva indústria automobilística, així com en la construcció de la identitat social i veïnal de La Marina i la Zona Franca”. “Actualment, aquesta aportació es tradueix en una important aposta per la innovació, la formació i la creació de llocs de treball de qualitat”, ha reblat.

El president de SEAT S.A., Wayne Griffiths, ha explicat que “aquest acord reafirma el nostre compromís amb el futur de Barcelona, la ciutat que ens va veure néixer fa més de 70 anys, i amb la qual seguirem treballant per transformar la mobilitat i potenciar l’activitat econòmica. Tenim una profunda connexió amb Barcelona i la seva gent. Una ciutat amb un potencial enorme, reconeguda internacionalment per la seva cultura i pel seu caràcter emprenedor, innovador i disruptiu. Aquí vam fabricar el nostre primer cotxe SEAT i aquí ha nascut CUPRA, la marca que inspira el món des de Barcelona”.

 

Barcelona, hub de mobilitat sostenible

L’acord neix amb l’objectiu de compartir amb la ciutat el coneixement de SEAT S.A. en mobilitat, innovació i electrificació per facilitar el desenvolupament de projectes en aquests àmbits. Barcelona ja compta amb prop d’un 30% de vehicles elèctrics o amb etiqueta ECO circulant per la seva Zona de Baixes Emissions, i amb aquesta col·laboració es busquen noves fórmules per promoure l’ús de vehicles elèctrics i millorar la infraestructura de recàrrega metropolitana, amb l’objectiu d’implantar una mobilitat urbana sostenible i que millori la qualitat de vida dels ciutadans.

El pacte entre el consistori i la companyia, també prioritza la dinamització del teixit empresarial i industrial de Barcelona, fent una especial incidència sobre l’àrea de la Zona Franca, a través de l’impuls de col·laboracions entre agents públics i privats. L’acord vol promoure la posada en marxa de projectes d’economia circular i fomentar activitats formatives en l’àmbit de la mobilitat. Aquestes accions, juntament amb la cooperació en projectes d’innovació urbana i iniciatives per enfortir l’ecosistema digital de la ciutat, busquen consolidar Barcelona com un hub tecnològic i pol d’atracció d’inversions i de talent.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Barcelona i SEAT S.A. tenen la voluntat de treballar de manera conjunta per seguir posicionant la ciutat a nivell internacional. L’acord vol contribuir a potenciar la imatge de Barcelona en l’escenari global de la mobilitat elèctrica i sostenible, atraient nous projectes, impulsant la innovació i dinamitzant l’economia.

 

Més de 70 anys de connexió entre Barcelona i SEAT S.A.

Barcelona és una ciutat que s’està consolidant cada vegada més intensament com a referent en l’àmbit de la digitalització, la connectivitat i la mobilitat sostenible, amb una aposta ferma per l’electrificació del seu parc de vehicles. L’Ajuntament de Barcelona ha desenvolupat una de les majors xarxes públiques de recàrrega elèctrica de vehicles, l’ENDOLLA BARCELONA, i ha impulsat l’acceleració de l’electrificació d’autobusos de TMB.

SEAT S.A. té un vincle històric amb Barcelona, la seva ciutat d’origen. Han passat més de 70 anys des que el primer cotxe SEAT va sortir de l’antiga fàbrica de la Zona Franca, i, des de llavors, la companyia ha col·laborat amb entitats i empreses de la ciutat en múltiples iniciatives. Barcelona ha implantat el seu esperit innovador a SEAT des dels seus inicis, i des de 2019, representa l’ànima de CUPRA. Dos barris de la ciutat donen nom a dos dels seus models CUPRA Born i CUPRA Raval i amb el llançament de la campanya “I CUPRA BCN”, l’any passat, la marca ha rendit tribut a Barcelona i ha reforçat la seva relació amb la ciutat.

El 2020, SEAT S.A. va portar el seu compromís amb Barcelona un pas més enllà, amb la inauguració de CASA SEAT. La companyia també treballa perquè Barcelona sigui una referència en la digitalització de la mobilitat , mitjançant la seva filial, SEAT CODE, que desenvolupa solucions innovadores en l’àmbit de la mobilitat, la connectivitat i la digitalització de l’automòbil des de Barcelona.

 

Material audiovisual

Declaracions de Jaume Collboni (mp4)

Declaracions de Wayne Griffiths (mp4)

Imatge de recurs (mp4)





Paraules clau

innovació/ mobilitat/ mobilitat urbana/ seat/