Jaume Collboni lliura les Medalles i les Genoveves als Bombers de Barcelona : Servei de Premsa

Jaume Collboni lliura les Medalles i les Genoveves als Bombers de Barcelona

12/03/2024



Temps estimat de lectura: 5 minuts

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el tinent d’alcaldia de Seguretat, Prevenció, Convivència, i Règim Interior, Albert Batlle, han presidit aquest matí l’acte de lliurament de les Genoveves al personal jubilat dels Bombers de Barcelona i de les medalles al mèrit amb motiu de la de la festa patronal dels Bombers, Sant Joan de Déu. A l’acte també ha participat el Cap del Servei de Protecció Civil, Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de Barcelona, Sebastià Massagué.

 

 

Al lliurament de reconeixements ha assistit el Conseller d’Interior, Juan Ignasi Elena, representats de les forces i cossos de seguretat i dels serveis d’emergències, així com membres de la corporació municipal.

Durant la seva intervenció l’alcalde ha destacat que els Bombers de Barcelona és un dels serveis essencials i més valorats per la ciutadania. “Feu una tasca imprescindible perquè la ciutat funcioni correctament i els barcelonins i barcelonines ens sentim més segurs”. Collboni ha volgut posar en valor la dedicació diària dels i les professionals que formen part del SPCPEIS amb intervencions diverses i en diferents àmbits que passen per l’extinció d’incendis, salvaments, inspeccions tècniques, però també en la gestió de la campanya forestal que enguany es preveu més complicada degut a l’episodi de sequera, o en la preparació del dispositiu de la Copa Amèrica

Tots els que sou aquí, i tots i totes les persones que formen part de Bombers de Barcelona, ens ajudeu a fer una ciutat més segura i amb una millor qualitat de vida. La seguretat i protecció de la ciutat i dels seus habitants és una de les prioritats del govern municipal”, ha dit l’alcalde, que en aquest sentit ha continuat anunciant que aquest any s’incorporarà una nova promoció de 60 nous/ves bombers/es, que se sumaran als 767 efectius, la xifra més alta de la història. D’aquests, 43 són dones.

Per la seva banda, Albert Batlle, els ha felicitat la dedicació i encerts de la seva feina, que impacta directament en el benestar i seguretat de la ciutadania. “Sou a la primera línia de la seguretat i la protecció, i la vostra feina no passa desapercebuda. Sou una força que manté la nostra ciutat segura, i Barcelona us estima i us aplaudeix”.

El Tinent d’alcaldia ha explicat que el Model Barcelona del SPCPEIS posa l’èmfasi en la proximitat, la prevenció i la transversalitat, un model que es recolza i potencia des del govern municipal augmentar els recursos destinats al Cos de Bombers.

En aquest sentit Batlle ha explicat que s’han implementat noves eines per millorar l’entrenament dels membres del Cos en exercicis de rescat amb alçada, com la torre de pràctiques al Parc de la Vall d’Hebron; s’ha incorporat una ambulància 4×4, que ajudarà a garantir una assistència més eficient i àgil en situacions crítiques; i es remodelarà la flota de vehicles del cos. “Ens volem assegurar que disposeu de les eines més avançades i eficaces per dur a terme la vostra important tasca de protegir i servir la ciutat de Barcelona”.

Durant l’acte s’han lliurat

 

Més de 60 serveis diaris

Durant l’any 2023  el Servei de Protecció Civil, Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de Barcelona ha fet un total de 22.253 intervencions en salvaments, incendis o explosions, assistències tècniques, i tasques de prevenció operativa. D’aquests, 1.625 han estat focs interiors els quals 1.088 han tingut lloc en habitatges.

 

 

Els bombers també realitzen un gran nombre de serveis de característiques molt variades d’ajudes al ciutadà i de caràcter no urgent i poden anar des de sanejaments de construccions a apuntalaments, actuacions per temporal de pluja o fuites d’aigua, escapaments de gasos o vessament de líquids, entre d’altres.

Bombers de Barcelona han continuat portant a terme actuacions preventives de cara a minimitzar el risc d’incendi en les diferents activitats que es duen a terme a Barcelona.

L’SPEIS mesura totes accions que faciliten conèixer millor l’entorn d’intervenció, tant pel que fa a la trama de vials i accessos, com al mateix coneixement dels edificis i elements singulars i serveis de reguarda d’entorn i activitats com a mesura preventiva. Aquestes activitats suposen un augment de l’eficàcia i de la pròpia seguretat.





Paraules clau

bombers/ Bombers de Barcelona/ Genoveves/ personal jubilat/