L’Ajuntament de Barcelona, reconegut per sisè any consecutiu per la seva transparència informativa : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona, reconegut per sisè any consecutiu per la seva transparència informativa

10/04/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha estat reconegut per sisè any consecutiu per la seva transparència informativa. El consistori compleix amb el 100% dels indicadors del mapa Infoparticipa, una anàlisi de la informació publicada als webs dels 947 ajuntaments de Catalunya. El mapa Infoparticipa el realitza anualment el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i se centra en avaluar la qualitat i l’eficàcia comunicativa de les diferents administracions públiques i el rendiment de comptes amb la ciutadania a través dels webs.

Amb aquest resultat, l’Ajuntament obté de nou el Segell Infoparticipa, un guardó atorgat als municipis que obtenen més indicadors positius. En concret, l’Ajuntament de Barcelona compleix de manera afirmativa amb els 52 indicadors que estudia el grup de recerca ComSET i que revisen si els respectius webs contenen informació sobre els i les representants polítics, com es gestionen els recursos col·lectius, com es gestionen els recursos econòmics, la informació que es dóna sobre l’Ajuntament i la seva gestió, o bé les eines de participació ciutadana.

Els resultats de l’estudi es mostren en obert al web www.infoparticipa.com/index/mapa i es poden consultar per a cadascuna de les administracions públiques analitzades. La metodologia es basa en el compliment de la llei de Transparència i del Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública.

Pel que fa als ajuntaments catalans, Barcelona i Mataró són els dos únics municipis de més de 100.000 habitants que compleixen amb el 100% dels indicadors. Aquest assoliment durant l’any 2023 l’han aconseguit només 17 municipis catalans, enfront dels 45 que el van obtenir l’any anterior. En el cas de Barcelona, l’assoliment del 100% dels indicadors es produeix per sisè any consecutiu.





Paraules clau

infoparticipa/ transparència informativa/