Aprovada la remodelació del carrer d’Elkano del Poble-sec : Servei de Premsa

Aprovada la remodelació del carrer d’Elkano del Poble-sec

27/04/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La comissió de govern va aprovar definitivament el projecte executiu de remodelació del carrer d’Elkano i de la plaça del Setge de 1714, al districte de Sants-Montjuïc. S’aprova un projecte executiu conjunt de tot l’àmbit d’uns 6.568 m² per donar coherència urbanística a tota l’actuació.

El calendari fixat, de moment, inclou només la remodelació del el carrer d’Elkano que començarà durant el 2024. La reurbanització dels dos àmbits es farà en dues fases, el pressupost és de 2.988.000 euros.

 

 

La primera actuació serà la del carrer d’Elkano, les obres de reurbanització tindran una durada aproximada d’un any amb inici al llarg del 2024 i un pressupost inicial d’1.928.117 €. Es diferenciarà entre trams amb calçada i trams amb plataforma única, segons les necessitats de pacificació de cada zona, entre la plaça Navas i la plaça del Setge seran espais pacificats per potenciar el seu caràcter cívic.

Així, el carrer d’Elkano es dividirà en dos trams: entre el carrer Radas fins al carrer Margarit la reurbanització es farà amb plataforma segregada i entre carrer Radas i el carrer Jaume Fabra amb plataforma única.

Al tram de plataforma segregada, es col·locarà el cordó d’aparcament de manera alterna en cada tram de carrer per generar una circulació de ziga-zaga per pacificar-lo. A les cruïlles s’elevaran els guals al nivell de les voreres per tal de donar prioritat al vianant.

En el tram de plataforma única, el projecte peatonalitza i fa més amable el carrer amb un únic material a la vorera, la calçada. Pel que fa al verd s’hi introdueix arbrat petit combinat amb arbrat més gran i amb escocells de major dimensió que incrementin el volum de les plantacions de vegetació baixa.

Entre els criteris de disseny de la proposta hi ha la voluntat d’integrar el nou disseny dins el context del barri, harmonitzant l’espai amb la secció tipus més present al barri.

 

 

Pel que fa a la plaça del Setge de 1714, la reconfiguració s’abordarà més endavant i consistirà a pacificar la plaça amb plataforma única amb un cost de la intervenció previst d’1.059.891 €.

El projecte preveu reconfigurar la plaça com un únic espai alliberat i pacificat, que alhora s’unificarà amb els carrers Radas i Concòrdia, que formen part d’aquesta plaça.

S’equiparan els laterals de la plaça amb elements que delimitin l’espai de vehicles. Al centre, es formarà una clariana envoltada d’arbrat.





Paraules clau

elkano/ Poble-sec/