Barcelona dona la benvinguda a la Feria d’Abril : Servei de Premsa

Barcelona dona la benvinguda a la Feria d’Abril

27/04/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha assistit aquesta nit a la inauguració de la 51a edició de la Feria d’Abril a Catalunya, que enguany es torna a celebrar al Parc del Fòrum. Ha estat acompanyat de la comissionada de Relacions Ciutadanes i Diversitat Cultural i Religiosa, Sara Belbeida.

 

 

 

 

Collboni ha participat en la cerimònia d’encesa de llums del pòrtic, moment que dona inici a la Feria d’Abril. Seguidament, s’ha sumat al recorregut institucional pel carrer principal de la fira on ha visitat diverses casetes de germandats i associacions fins a arribar a la caseta de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) on han tingut lloc els parlaments institucionals.

La Feria d’Abril de Catalunya tindrà lloc del 26 d’abril fins al 5 de maig. Aquesta és la 18a edició que se celebra al Parc del Fòrum. El recinte firal ocupa uns 87.000 m2 i comparteix el terme municipal de Barcelona i Sant Adrià de Besòs. En aquesta edició l’aforament creix un 24% respecte a l’any passat, per tant, es podrà arribar a un total de 31.000 persones assistents.

 

 

Medalla d’Or al Mèrit Cívic a la FECAC

El passat 11 d’abril l’alcalde va presidir l’acte de lliurament de la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) al Saló de Cent de l’Ajuntament. L’atorgament de la Medalla a la FECAC es va aprovar per unanimitat en el Plenari del passat 29 de setembre, en reconeixement de la seva tasca en favor de la difusió de la cultura i les tradicions andaluses i amb motiu del 50è aniversari de la Feria de Abril de Catalunya i la 50a Romería del Rocío de Catalunya que es van celebrar l’any 2023.

En aquest acte també es va presentar el cartell de la Feria d’Abril, obra de la fotògrafa barcelonina María del Carmen Longobardo Vela; una imatge inspirada en la Casa Batlló, plena de simbolisme, que reflecteix la identitat de Barcelona en la celebració de la fira més important d’Andalusia.

 





Paraules clau

Feria d’Abril a Catalunya/