Una vintena d’edificis de la ciutat s’il·luminen per celebrar el Dia d’Europa : Servei de Premsa

Una vintena d’edificis de la ciutat s’il·luminen per celebrar el Dia d’Europa

08/05/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Demà, 9 de maig, es commemora la data de la Declaració Schuman, moment en què es va formular la idea d’una nova forma de cooperació política entre les nacions europees. La proposta de Robert Schuman es considera el començament del que avui és la Unió Europea.

L’Arc del Triomf, el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música, les Tres Creus del Park Güell, la Torre Glòries, l’edifici Vela (W) o la Torre Telefònica, la façana de l’Ajuntament de Barcelona i les seus dels districtes són alguns dels edificis que s’han tenyit del blau de la UE des de les 20.30h del vespre fins a la mitjanit.

Barcelona se suma a l’acte simbòlic que també es duu a terme a més de seixanta ciutats de tot el continent com París, Roma o Brussel·les i a les seus de les institucions europees. Una iniciativa que vol enviar també un missatge d’unió a 450 milions de ciutadans europeus que estan cridats a participar a les eleccions que tindran lloc entre el 6 i el 9 de juny.

La il·luminació d’edificis la vigília del Dia d’Europa a Barcelona és una iniciativa l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, de la Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears, l’Ajuntament de Barcelona, el Consell Català del Moviment Europeu, la Fundació Catalunya Europa, i la Diputació de Barcelona.

 

 

Els edificis que s’il·luminen a la ciutat són:

La il·luminació dels edificis és una de les primeres activitats d’un programa que inclou una cinquantena d’activitats que tindran lloc fins al 9 de juny, dia de la celebració de les eleccions europees. Més de quaranta entitats i institucions públiques han organitzat actes culturals, jornades, tallers, debats i exposicions que tindran lloc a Barcelona i a altres ciutats catalanes.

#EuropeDay  #DiadEuropa

Trobareu les activitats del programa a: https://diadeuropa.cat/agenda/

 





Paraules clau

Dia d'Europa/