[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] SAIL IN TOUR, la Regata Cultural porta el Festival SAIL IN TOUR per difondre la cultura i els valors de la navegació a vela amb motiu de la celebració de la Copa Amèrica a la Ciutat : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] SAIL IN TOUR, la Regata Cultural porta el Festival SAIL IN TOUR per difondre la cultura i els valors de la navegació a vela amb motiu de la celebració de la Copa Amèrica a la Ciutat

16/05/2024



Temps estimat de lectura: 5 minuts

 

 

 

 

 

SAIL IN TOUR desembarca a Barcelona amb la Regata Cultural

SAIL IN, el referent internacional en l’àmbit del cinema i la cultura nàutica, desembarca a Barcelona en el format SAIL IN TOUR, amb un cicle de tres jornades. El SAIL IN TOUR forma part de la Regata Cultural, el el programa d’activitats que impulsa l’Ajuntament de Barcelona per acompanyar l’arribada de la Copa Amèrica de Vela, el gran esdeveniment esportiu que acollirà la capital aquest estiu, a partir del 22 d’agost. Més de 60 entitats, institucions i equipaments de Barcelona ofereixen més de 200 activitats culturals, artístiques, esportives, gastronòmiques i vinculades al comerç que tindran lloc abans, durant i després de la celebració de la Copa Amèrica per enfortir el vincle de la ciutat amb l’esdeveniment esportiu

D’aquesta manera, els propers 24 de maig, 21 de juny i 26 de juliol, el Teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) acollirà una programació especial que acostarà el públic a la passió per la vela i la connexió amb el mar, amb una selecció de projeccions i documentals que exploren la rica i fascinant cultura marítima i de la navegació a vela. Totes les sessions del SAIL IN TOUR tindran lloc a partir de les 18:00 hores.

Després de les projeccions, es donarà pas a una xerrada amb figures rellevants del món de la vela , que compartiran les seves experiències i oferiran una nova perspectiva sobre aquest esport i la seva profunda relació amb el mar.

 

 

Una trobada amb la cultura nàutica

SAIL IN TOUR arriba a Barcelona de la mà de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i Fundació Barcelona Capital Nàutica, i s’emmarca dins del programa Regata Cultural, el programa d’activitats que acompanya la celebració de la Copa Amèrica de vela a Barcelona.  El festival té com a objectiu difondre els valors de lesport nàutic i promoure la cultura marítima entre el públic barceloní i internacional.

L’organització de l’esdeveniment ha preparat una acurada programació que inclou tant una selecció dels millors documentals que han passat per anteriors edicions de SAIL IN Festival com obres més recents i inèdites que inspiraran de ben segur tots els apassionats i amants del mar i la vela .

Les projeccions i documentals que es presentaran a SAIL IN TOUR abasten una àmplia varietat de temàtiques relacionades amb la cultura de la navegació a vela, incloent-hi des de la competició en regata i l’aventura de navegar pels diferents mars, fins al respecte pel medi marí , el paper de les dones navegants o les històries dels personatges més rellevants del món de la vela.

 

 

Un convidat d’excepció: Sir Robin Knox-Johnston

La primera jornada del Tour comptarà amb la presència d’un convidat d’excepció: Sir Robin Knox-Johnston, considerat per molts com el navegant esportiu més famós de tots els temps . El 1969, Sir Robin es va convertir en la primera persona a navegar en solitari i sense escales arreu del món, una gesta que li va valer el títol de Sir (Caballero) i el va convertir en una llegenda al món de la vela.

 

 

 

Sir Robin Knox-Johnston serà present a Barcelona el 24 de maig per participar en una xerrada posterior a la projecció d’un documental sobre la seva vida on compartirà les seves experiències, anècdotes i reflexions sobre el seu èpic viatge arreu del món a vela. Una oportunitat única per conèixer de prop una figura llegendària i endinsar-se en els valors de la navegació a vela.

 

 

Programació de la primera jornada

La primera de les tres jornades de SAIL IN TOUR tindrà lloc el 24 de maig amb la projecció de dos excel·lents documentals:

 

 


Totes les projeccions i xerrades es duran a terme al Teatre del  CCCB.

 

 

Sobre SAIL IN TOUR

El punt de partida de SAIL IN TOUR comença el 2014, any en què es va realitzar la primera edició de SAIL IN FESITVAL, un esdeveniment en què, a través de la cultura, es pretén transmetre la fortalesa dels valors que uneix la navegació a vela: respecte pel mar, la igualtat, l’esperit de superació, l’aventura o el treball en equip. Durant aquests 10 anys, SAIL IN ha estat reconegut com el millor festival de cultura de vela del món pels mitjans del sector. A fi de poder portar l’ esperit del Festival encara més lluny va néixer el format TOUR, un model itinerant que trasllada l’ esperit i els valors a un públic més ampli.

 

Inclou declaracions d’Urtzi Sagarribay, organitzador del festival:
Declaració 1/2
Declaració 2/2

 

 

 

 

Informació pràctica:
Dates: 24 de maig, 21 de juny i 26 de juliol
Espai: Teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
Preu entrades: des 6 €
Venda entrades: https://www.sailinfestival.com/sailintour/

 

Contacte:
Premsa SAIL IN TOUR: Urtzi Sagarribay
Telèfon: 656 725 054
Correu electrònic: urtzi.sagarribay@sailinfestival.com





Paraules clau

Regata Cultural/ SAIL IN TOUR/