El Port Olímpic promou l’electromobilitat nàutica amb la primera fira d’embarcacions sostenibles de Barcelona : Servei de Premsa

El Port Olímpic promou l’electromobilitat nàutica amb la primera fira d’embarcacions sostenibles de Barcelona

21/05/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

Barcelona serà, entre el 25 i 26 de maig, l’epicentre de l’electromobilitat nàutica amb la celebració de la primera edició del Port Olímpic Electric Boat Experience, la fira d’embarcacions sostenibles organitzada pel Port Olímpic i la Asociación Nacional de Barcos Eléctricos (ANBE), que reunirà a una trentena d’empreses nacionals i internacionals que lideren la transició energètica a la nàutica i la mobilitat marítima.

 

 

Durant la celebració de la mostra, l’esplanada del Moll de Mestral es convertirà en un espai d’exposició de més de 2.400 m2 en el que els professionals i la ciutadania podran descobrir i gaudir de les darreres innovacions dels fabricants d’embarcacions elèctriques, híbrides i d’hidrogen, i de les propostes de solucions sostenibles per al sector nàutic i portuari, com bateries marines, motors elèctrics, torretes de càrrega ràpida o dessaladores.

A més de l’espai d’exposició, durant la primera jornada, l’Espai Mestral –la sala d’actes del Port Olímpic- acollirà el programa de ponències i taules rodones dirigides a empreses, institucions i a l’ecosistema innovador del sector nàutic.

El programa professional comptarà amb actors rellevants de l’àmbit econòmic i marítim, com la pròpia ANBE, Barcelona Activa, Acció, Fundació Barcelona Capital Nàutica i Barcelona Clúster Nàutic, a més d’empresaris, per tractar qüestions rellevants per al sector com el paper dels fons Next Generation en el creixement del sector de la nàutica sostenible, l’impuls de la gestió portuària responsable amb els ecosistemes marins o la innovació aplicada a l’electromobilitat marítima.

 

Nàutica sostenible a l’abast de la ciutadania

La primera edició de l’Electric Boat Experience també es marca com a objectiu apropar la nàutica sostenible a la ciutadania i conscienciar-la sobre la necessària gestió responsable dels ecosistemes marins.

A més de descobrir les darreres novetats en models sostenibles en la zona d’exposició, els visitants tindran l’oportunitat de gaudir de l’experiència de la navegació elèctrica amb sortides a mar amb algunes de les embarcacions en exposició.

La trobada també comptarà amb un programa d’activitats, exposicions i espectacles familiars dirigit a donar a conèixer els ecosistemes marins més propers i a conscienciar als més petits sobre el problema que suposa l’abocament de residus al mar.

Durant la segona jornada, els visitants podran participar dels tallers de posidònia i gorgònies, una activitat educativa i lúdica dirigida a famílies que mostra els secrets del mar i la vida d’aquestes espècies marines. En paral·lel, durant tot el dia es podrà visitar l’exposició del projecte Good Karma, que dona veu a les persones que lluiten per la conservació del mar.

 

Impuls de la nàutica sostenible

Amb l’organització de l’Electric Boat Experience, el Port Olímpic referma la seva aposta per ser un referent en gestió ambiental i per liderar l’impuls de la nàutica sostenible. En el seu procés de transformació, l’espai ha posat la sostenibilitat en el centre de totes les seves actuacions, impulsant projectes com la construcció de la gran pèrgola fotovoltaica del Balcó Gastronòmic, que generarà l’energia necessària per abastir el consum del port i d’altres equipament propers, o la instal·lació de dos carregadors ultraràpids per a embarcacions elèctriques. Amb aquesta iniciativa el Port Olímpic serà la primer espai portuari de l’estat amb servei de càrrega ultraràpida amb energia verda produïda i emmagatzemada al propi port.

El Port Olímpic també promou la nàutica sostenible des del centre d’empreses d’economia blava, que compta amb 50 locals destinats a empreses orientades als serveis i activitats nàutiques, la innovació, la tecnologia o l’economia circular aplicada al mar.





Paraules clau

Port Olímpic Electric Boat Experience/