L’Atles de biodiversitat de Barcelona incorpora 450 noves espècies detectades a la ciutat : Servei de Premsa

L’Atles de biodiversitat de Barcelona incorpora 450 noves espècies detectades a la ciutat

22/05/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

L’Atles de la biodiversitat de la ciutat de Barcelona, l’eina digital oberta a la ciutadania que ofereix una àmplia informació sobre la flora i la fauna que habita a la ciutat, ha incorporat aquest any més de 450 noves espècies, fet que suposa una millora del contingut de l’atles tant a nivell quantitatiu com a nivell qualitatiu.

En primer lloc s’han incorporat sis noves categories:

També s’han introduït noves espècies en categories que ja existien en la plataforma. Amb aquesta incorporació de més elements es consolida una eina que mostra, de forma ajustada, la relació entre la morfologia de la ciutat i la seva biodiversitat.

 

 

Les herbes espontànies als escocells, tot i que sovint poden passar inadvertides, constitueixen un grup divers i extens de flora molt rica. L’any 2016 Barcelona va eliminar l’ús de l’herbicida glifosat dels espais verds i la via pública amb l’objectiu de reduir els riscos i efectes sobre la salut humana i el medi ambient derivats del seu ús. En conseqüència va emergir l’herba espontània als escocells, unes espècies que eviten l’erosió del sòl, faciliten la infiltració de l’aigua de pluja, retenen la pols en suspensió, produeixen pol·len i nèctar per a papallones i abelles, atrauen fauna auxiliar com les marietes (que ajuden a lluitar contra les plagues dels jardins) i, a més,  poden ser plantes per nodrir les erugues d’algunes papallones o els ocells.

[…]

 

Descarregar dossier de premsa en format PDF





Paraules clau

biodiversitat/