La Guàrdia Urbana augmenta la seva presència en el torn de nit : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana augmenta la seva presència en el torn de nit

28/05/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

A partir de l’1 de juny la Guàrdia Urbana de Barcelona reforçarà amb dos noves unitats les Unitats Nocturnes Operatives dels districtes amb l’objectiu de millorar la resposta de servei a la ciutadania.

 

 

El nou projecte dotarà de torn de nit propi als districtes de Sants-Montjuïc i de Sant Martí que fins ara treballaven de forma conjunta amb altres districtes. D’aquesta manera la distribució de les Unitats Nocturnes seria la següent:

El cos de policia de la ciutat continua millorant la seva resposta a les realitats canviants i a les noves problemàtiques emergents, modelant la seva organització a les demandes de la ciutat per garantir i millorar la seguretat i la convivència a la ciutat.

Aquest model atorga una major coherència en la gestió dels territoris i millora i amplia l’estructura organitzativa per donar resposta a les necessitats i demandes de la ciutadania, així com l’assignació i gestió de recursos de forma més eficient i més propera al territori.

Des del 2021 s’ha anat augmentant de forma progressiva la presència de la Guàrdia Urbana en el torn de nit, passant quatre Unitats Nocturnes Operatives a sis i de 435 agents a 746 el proper 1 de juny, un augment del 71,5%. El 72% dels efectius nocturns pertanyen a les Unitats Territorials, la resta a unitats centralitzades com la Divisió de Trànsit, UREP, Sala Conjunta.





Paraules clau

prevenció/ seguretat/ Unitats Nocturnes Operatives GUB/