Barcelona reurbanitzarà els Jardinets de Gràcia amb més pacificació, més espais d’estada i una millor connexió amb bicicleta : Servei de Premsa

Barcelona reurbanitzarà els Jardinets de Gràcia amb més pacificació, més espais d’estada i una millor connexió amb bicicleta

04/06/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Comissió de Govern ha aprovat definitivament el projecte executiu per a la reurbanització dels Jardinets de Gràcia, concretament al costat Llobregat i el carril bici del costat Besòs. El projecte preveu la intervenció en un àmbit de 2.715 metres quadrats per millorar l’espai públic i la connexió amb l’avinguda Diagonal. S’hi destinaran 1,46 milions d’euros i la previsió és poder iniciar les obres a finals d’any, amb una durada estimada de sis mesos.

 

 

La intervenció en aquest àmbit preveu pacificar i dotar de continuïtat la rambla central dels Jardinets amb la vorera del costat Llobregat, de manera que s’eliminen els carrils de circulació en sentit mar i es guanya més espai d’estada i de pas per a vianants. L’espai que ara ocupa la calçada esdevindrà plataforma única únicament per a vianants, deixant només la circulació autoritzada per a la sortida de l’aparcament soterrat. També es modificarà l’alineació de la vorera amb la rotonda de la Diagonal per millorar la connexió entre tots dos àmbits. L’actuació inclou la creació de parterres i la col·locació de nou mobiliari urbà, amb nous bancs de formigó prefabricat rectes i 10 bancs i 17 cadires de llistons de fusta.

Al costat Besòs, la intervenció se centrarà en millorar la connexió en bicicleta entre l’Eixample i Gràcia en aquest punt. El carril bici actual que puja per Jardinets i dona continuïtat als que discorren per la Diagonal i el passeig de Gràcia avui queda tallat just a l’inici de l’àmbit. La intervenció que es planteja ho corregirà de manera que s’allargarà el carril bici 47 metres fins al carrer de Bonavista i poder connectar així amb l’interior de la Vila de Gràcia.





Paraules clau

Jardinets de Gràcia/