Servei de Premsa
22/11/2024
La Regata Cultural de la Copa Amèrica reforça la capitalitat de la cocteleria a Barcelona
04/06/2024
Temps estimat de lectura: 3 minuts
- El Còctel Copa Amèrica, una proposta única i singular, arriba a 30 cocteleries de la ciutat i confirma la internacionalització del sector i la seva aposta per la creativitat
Barcelona reforça aquest estiu el seu posicionament com a capital internacional de la cocteleria. El Còctel Copa Amèrica, creat específicament per la Louis Vuitton 37a America’s Cup, l’esdeveniment esportiu mundial que acollirà aquest estiu la ciutat, torna a posar en relleu l’esperit innovador del sector i la seva clara voluntat d’internacionalitzar-se amb una proposta innovadora i atractiva tant per al públic local com per als visitants.
El sector, amb una llarga història i trajectòria a la ciutat de Barcelona, ha guanyat molta rellevància en els últims anys. El 2022 la capital catalana va acollir la cerimònia The World’s 50 Best Bars, que per primer cop va deixar Londres i va triar Barcelona com a seu. Barcelona figura també en el ‘Top 10’ de les ciutats amb les millors cocteleries del món.
La Regata Cultura, el programa d’activitats que impulsa l’Ajuntament de Barcelona per acompanyar l’arribada de la Copa Amèrica de vela a la ciutat, incorpora a partir d’ara la proposta creada, dissenyada i promoguda per Barcelona Bar Whow i Fecalon. Aquesta proposta busca tornar a posicionar la creació de primer nivell dels coctelers i cocteleres de la ciutat, molts dels quals han estat reconeguts i premiats en nombroses cites internacionals.
El Còctel Copa Amèrica és una proposta especial i singular creada amb la col·laboració de sis cocteleries, que representen el mateix nombre d’equips participants en la competició principal de la Louis Vuitton 37a America’s Cup. El còctel inclou Bacardi Carta Blanca, cordial de mel salada amb farigola, Appletiser, Ratafia Alquimia, fumat amb romaní i acompanyat amb un snack gastronòmic de poma amb tajín.
Els coctelers participants en la creació són els següents:
- SKYFALL: Cristian Valls – Cocteleria d’hotel i metròpoli
- SOMNIA: Daniel Arévalo – Cocteleria de fantasia
- ESPECIARIUM: Antonio Naranjo – Cocteleria d’autor
- DRY MARTINI: Javier de las Muelas – Cocteleria clàssica
- PARADISO: Giacomo Gianotti- Cocteleria speakeasy i creativa (n°4 a nivell mundial)
- A TEMPO: Iñaki Aldrey- Cocteleria de restaurant amb estrella Michelin
Aquesta creació única estarà disponible a la carta de les 30 cocteleries seleccionades en l’esdeveniment del primer Barcelona Bar Show, celebrat el passat mes de març, potencia Barcelona com a líder global en qualitat i creativitat en el món de la cocteleria, i contribueix a l’impuls que el sector vol donar a la ciutat.
La Regata Cultural, el programa d’activitats que impulsa l’Ajuntament de Barcelona per acompanyar l’arribada de la Copa Amèrica de vela, compta amb la col·laboració de més de 60 entitats, institucions i equipaments de la ciutat, i ofereix més de 200 propostes en els propers mesos. Una part del programa està vinculat al món de la gastronomia, l’oci i el comerç, amb l’objectiu que la Regata Cultural i la Copa Amèrica arribin a tots les sectors i es visqui a tota la ciutat.
Podeu consultar el programa al web www.barcelona.cat/regatacultural
Podeu trobar el llistat de cocteleries participants al web www.bcnbarshow.com
Paraules claucocteleria/ Copa Amèrica/ Regata Cultural/