Barcelona segueix ampliant el parc públic d’habitatge amb una nova promoció de 72 pisos de lloguer social a Sants-Montjuïc : Servei de Premsa

Barcelona segueix ampliant el parc públic d’habitatge amb una nova promoció de 72 pisos de lloguer social a Sants-Montjuïc

10/06/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

 

 

Barcelona manté la producció de nou habitatge públic per tal d’ampliar l’oferta i afavorir l’accés a l’habitatge a famílies que ho necessiten. Aquest cap de setmana ha culminat la promoció d’un nou bloc de 72 habitatges al barri de la Marina del Prat Vermell, al districte de Sants-Montjuïc, amb el lliurament de les claus a les famílies adjudicatàries, inscrites com a sol·licitants d’HPO. Concretament, l’edifici està situat a l’illa que delimiten els carrers d’Ulldecona, Cal Cisó i Pontils. Les obres d’aquesta promoció es van iniciar al maig de 2021 i han suposat una inversió de 11,1 milions d’euros.

Els habitatges s’han adjudicat en règim de lloguer social, cosa que significa que les unitats familiars que hi entrin a viure pagaran en funció dels seus ingressos, en concret entre un 20% i un 30%. Com és habitual, en el cas d’aquesta promoció del carrer d’Ulldecona s’han realitzat diferents reserves segons tipologia per adjudicar els pisos entre les persones inscrites al Registre de Sol·licitants d’Habitatge de Protecció Oficial de Barcelona: un 30% (20 pisos) s’ha reservat per a sol·licitants menors de 35 anys; un 25% (17 pisos), per a veïns dels barris de l’entorn, la Marina del Prat Vermell i la Marina de Port; un 10% (7 pisos), per a famílies monoparentals; 2 habitatges, per a persones amb discapacitat; 5 habitatges adequats i adaptats, per a persones amb mobilitat reduïda; i 2 habitatges, per a dones víctimes de violència masclista. La resta, s’adjudiquen al contingent general.

La promoció ha estat dissenyada per Coll-Leclerc + Mias Architects, un disseny de planta característica en forma triangular amb angle molt agut, a causa de l’encreuament entre els carrers d’Ulldecona i de Cal Cisó. El bloc està format per cinc volums amb una planta baixa per a un equipament pendent de definir i sis plantes per als habitatges. Dels 72 pisos, 60 tenen dos dormitoris i dotze en tenen un, repartits de manera que a cada planta n’hi ha 10 de dos dormitoris i 2 d’un dormitori.

El disseny i disposició de l’edifici maximitza l’estalvi tant en calefacció a l’hivern, garantint el màxim assolellament, com de refrigeració a l’estiu, garantint la màxima ventilació. A l’hivern, tots els habitatges tindran un alt grau d’assolellament, i a l’estiu, tindran ventilació creuada aprofitant els corrents d’aire mar-terra, a més d’una doble coberta ventilada que evitarà l’escalfament a l’estiu. Com a mesura de protecció solar, l’edifici disposa de lames orientables i practicables.

Els passatges que es formen entre els diferents volums de la promoció seran d’ús privat dels veïns i veïnes i incorporen els accessos a les escales i altres serveis comuns com espai verd, aparcament de bicicletes o sales comunitàries.

 

Nou habitatge públic a la Marina del Prat Vermell

L’ampliació del parc públic d’habitatge, que se situa sobre les 11.500 unitats, concentra diverses noves promocions a la Marina del Prat Vermell. A més d’aquesta acabada de lliurar al carrer d’Ulldecona, el passat desembre es van adjudicar els 108 habitatges de lloguer d’una promoció a tocar d’aquesta, al carrer de Cal Cisó, fent un total de 180 nous habitatges públics de lloguer en pocs mesos. A més, al mateix barri es troba una tercera promoció actualment en obres, de les més grans públiques en marxa a tot l’Estat. Està situada al carrer d’Acer i tindrà fins a 234 habitatges, dels quals 172 seran de lloguer i 62 de venda del dret de superfície.





Paraules clau

Sants-Montjuic/