SMOU ja permet que les motos accedeixin a la Xarxa d’Aparcaments BSM sense haver d’agafar el tiquet ni passar pel caixer : Servei de Premsa

SMOU ja permet que les motos accedeixin a la Xarxa d’Aparcaments BSM sense haver d’agafar el tiquet ni passar pel caixer

11/06/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

L’aplicació de serveis de mobilitat personal de Barcelona, SMOU, continua avançant per contribuir a una mobilitat planificada, combinada, sostenible i connectada. Amb l’objectiu d’agilitzar i fer més còmode l’accés de les motos als aparcaments, SMOU ha incorporat una nova funcionalitat que fa possible l’entrada i sortida d’aquests vehicles per lectura de matrícula a la Xarxa d’Aparcaments BSM.

A més, SMOU també permet que les motos abonin la seva estada per minuts als aparcaments de Barcelona de Serveis Municipals (BSM) a través del servei de tiquet digital ‘Pàrquing via app’ de la mateixa aplicació. Dos avenços que afavoreixen l’ús dels aparcaments per part dels motoristes, que poden accedir-hi sense necessitat d’aturar-se a agafar cap tiquet a l’entrada ni passar pel caixer abans de sortir. Actualment, els aparcaments de BSM compten amb un total de 1.592 places per a motos.

SMOU i la Xarxa d’Aparcaments BSM es posicionen, d’aquesta manera, com una opció còmoda i segura per a totes aquelles persones que es desplacen en moto per la ciutat. I contribueixen, alhora, a l’ordenació de l’estacionament en superfície i l’alliberament d’espai públic.

Per a Laia Bonet, primera tinenta d’alcaldia i presidenta de BSM, “aquest és un nou exemple de  com els aparcaments poden ser aliats a l’hora de solucionar els reptes de la mobilitat a la ciutat, també en el cas de l’aparcament per a motocicletes. I és també una bona mostra de l’aposta de Barcelona per aquelles solucions innovadores i digitals que milloren el dia a dia dels barcelonins i les barcelonines”.

Càmeres intel·ligents per llegir les matrícules posteriors de les motos

Aquesta millora de l’accessibilitat per les motos, pionera a la ciutat, està operativa a 18 aparcaments de BSM i ja s’està treballant per estendre-la a tota la xarxa. Per fer-ne ús, cal estar donat d’alta a SMOU i haver registrat la matrícula de la moto a l’apartat “Els meus vehicles”.

Els aparcaments que, ara per ara, permeten l’accés a les motos per lectura de matrícula són: BSM Bilbao-Llull, BSM Cardenal Sentmenat, BSM Concepció Arenal, BSM Estació Barcelona Nord, BSM Gràcia Motos, BSM Illa Borbó, BSM La Boqueria, BSM Mercat del Guinardó, BSM Mercat Sagrada Família, BSM Mercat de Sant Antoni, BSM Mitre-Putxet, BSM Passeig Maragall, BSM Pl. Francesc Layret, BSM Plaça Navas, BSM SAT, BSM Plaça Joanic, BSM P.R. Biomèdica i BSM Travessera de Dalt.

Tots aquests aparcaments compten amb càmeres intel·ligents als seus accessos que poden fer la lectura de matrícula tant dels cotxes com de les motos, amb la màxima precisió i el mínim temps possible.

 

SMOU, l’aplicació de serveis de mobilitat personal de referència a Barcelona i l’àrea metropolitana

SMOU compta amb més d’1.150.000 persones usuàries a Barcelona i l’àrea metropolitana i aglutina una vintena de serveis de mobilitat. Inclou solucions com el Bicing, els punts de càrrega de la xarxa Endolla Barcelona, el pagament de l’estacionament regulat per minuts en superfície i a la Xarxa d’Aparcaments BSM i la gestió de les places d’AREA per a residents.

També s’hi poden consultar serveis com ara bicicletes, cotxes i motos compartits o informació del transport públic, incloent un enrutador que permet planificar recorreguts eficients entre dos punts de la ciutat, amb diverses alternatives de desplaçament. L’últim servei que ha incorporat l’aplicació és el de Taxi, que permet demanar i pagar els viatges en aquest mitjà de transport per moure’s per la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana. SMOU també ofereix informació de serveis i ubicació de més de 300 aparcaments.

L’any passat, SMOU va registrar gairebé 20 milions d’operacions. L’aplicació està en constant procés de millora i, 5 anys després de la seva posada en marxa, continua creixent tant en serveis com en usos i usuaris.





Paraules clau

smou/