L’Ajuntament de Barcelona formarà 2.500 persones per treballar en sectors clau per a la ciutat : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona formarà 2.500 persones per treballar en sectors clau per a la ciutat

13/06/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, formarà, aquest 2024, 2.500 persones amb el programa Reskilling Sectorial, que ofereix formacions professionalitzadores de curta durada, específiques per a sectors econòmics clau a la ciutat: alimentació, ciències de la vida i la salut, comerç, economia blava, economia de l’esport, economia verda i circular, economia del visitant i restauració, indústria 4.0, logística, sostenibilitat i medi ambient. El Consistori dedica 400.000 euros a aquesta mesura, i per dur a termes els cursos compta amb el suport de diferents entitats com són Port de Barcelona, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), Mercabarna o el Ministeri d’Educació, entre d’altres.

Les formacions que s’ofereixen en aquest programa tenen molta concreció en una àrea determinada per permetre que la persona obtingui la qualificació necessària per entrar a treballar en un àmbit específic. Els cursos s’enfoquen a sectors que l’Ajuntament treballa com a estratègics i que fan diversificar l’economia i els recursos de la ciutat. S’ofereixen formacions de pilotatge de drons, energies renovables, habitatge saludable, cuina d’autor, atencions a pacients amb Alzheimer o suport vital bàsic, entre d’altres.

“Ens coordinem amb els centres formatius referents de cada especialitat per oferir a la ciutadania les millors opcions per al seu futur professional. Aquests cursos formen part d’un pla estratègic municipal que té l’objectiu d’apujar els índexs d’ocupació i que busquen que les persones trobin feina en allò que els agrada i en sectors que es consideren estratègics per a la ciutat, aquells que diversifiquen la nostra economia i ens fan ser una ciutat atractiva i amb múltiples oportunitats per a tothom”, explica la regidora de Promoció Econòmica i presidenta de Barcelona Activa, Raquel Gil.

Aquests cursos s’imparteixen majoritàriament en format en línia o aula virtual, i tenen com a objectiu acompanyar les persones en situació d’atur o millora d’ocupació a desenvolupar el seu potencial professional, i millorar les seves oportunitats laborals amb coneixements i competències especialitzades. A més, els cursos permeten adquirir especialitzacions per fer que les persones que els cursen siguin més competitives en el mercat de treball, també les empreses els poden oferir a la seva plantilla en la creació de noves posicions.

 

Formacions de 6h a 300h

Per inscriure’s en aquest tipus de cursos no és necessària experiència i són oberts a tothom. Quant a la durada, s’ofereixen cursos des de 6 hores fins a 300 hores. Aquestes formacions capaciten per treballar en les feines que el mercat de treball demanda més en l’actualitat. La programació és de caràcter anual, i durant els mesos d’estiu s’obriran places en alguns dels cursos amb més demanda.

La programació s’actualitza constantment atenent a les necessitats del mercat de treball, i els períodes d’inscripció dels cursos. El catàleg d’accions formatives es pot consultar a https://barcelonactiva.cat/reskilling

 

 

 





Paraules clau

Barcelona Activa/