Barcelona acollirà per primera vegada a la història la gran sortida del Tour de França : Servei de Premsa

Barcelona acollirà per primera vegada a la història la gran sortida del Tour de França

18/06/2024



Temps estimat de lectura: 4 minuts

 

Per primer cop en la història de la competició, el Tour de França, la cursa ciclista més important del món, sortirà des de Barcelona. Serà a l’edició de 2026 i suposarà que els millors ciclistes del planeta recorrin els carrers i els espais més emblemàtics de la ciutat. A més, Barcelona també ha aconseguit que les tres primeres etapes de la ronda francesa es disputin íntegrament en territori català.

Aquest dimarts, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el director general del Tour de França, Christian Prudhomme, han signat a l’Ajuntament l’acord oficial per tal que la ciutat sigui la seu de la Grand Départ a Barcelona l’any 2026. L’acte també ha comptat amb la presència de David Escudé, regidor d’Esports, Javier Guillén, director de La Vuelta, i Ruben Perís, director de la Volta Ciclista a Catalunya.

 

 

 

Amb la sortida oficial del Tour, un dels 10 grans esdeveniments esportius de referència internacional,  Barcelona es convertirà en la capital mundial del ciclisme. El Tour de França és  la competició ciclista més important del món, on el públic amant d’aquest esport pot gaudir d’un esdeveniment únic on participen les millors estrelles del panorama internacional, essent un dels espectacles esportius amb més seguiment internacional.

Després d’acollir regularment La Volta Ciclista a Catalunya, que és una de les competicions ciclistes amb més història del món, així com també la sortida de La Vuelta 2023, una competició que després de  61 anys tornava a la ciutat catalana celebrant les dues primeres etapes, Barcelona ara tanca el cercle acollint aquesta Grand Départ. L’experiència de la ciutat en acollir i organitzar grans esdeveniments esportius, la seva tradició ciclista i la seves característiques han estat factors determinants en la designació  de Barcelona com a capital mundial del ciclisme en el 2026.

Jaume Collboni ha recordat que aquest repte ve de lluny,  que aquest acord  és fruit del treball i de les sinèrgies construïdes des de fa temps entre Barcelona i l’organització del Tour.

“Em plau poder anunciar-vos una excel•lent notícia: Barcelona acollirà la “Gran Sortida del Tour de France 2026” ha dit l’alcalde que ha remarcat que “es tracta d’un somni fet realitat i que, un cop més, referma el paper de Barcelona com a capital internacional de l’esport en benefici del progrés del conjunt de Catalunya i Espanya”.

“Avui assolim una fita col•lectiva única de la qual sentir-nos orgullosos: Barcelona és l’única ciutat del món capaç d’acollir Jocs Olímpics, el Mundial de Futbol, la Copa América i el Tour de França, els quatre esdeveniments esportius més importants” ha afegit l’alcalde que ha volgut destacar que “avui guanyem tots: guanya el Tour, guanya l’esport i guanya Barcelona i el nostre model de ciutat al servei del progrés i de les persones. Perquè així és com entenem l’esport a Barcelona: com a motor de cohesió, de progrés i de valors”.

Per la seva banda, Christian Prudhomme, director general del Tour de França, ha destacat que” l’èxit del Tour de França es basa ser la millor competició de ciclisme del món combinada amb la bellesa de les vistes televisives i una cobertura excepcional. La prestigiosa ciutat de Barcelona ofereix tant grans oportunitats per a etapes desafiants, amb la famosa ascensió a Montjuïc, com increïbles vistes al costat del mar”. “Estem honrats i orgullosos de començar des de Barcelona i sentir el batec del cor de Catalunya” ha afirmat Prudhomme.

 

Barcelona i el ciclisme

La relació de Barcelona amb el ciclisme ve de lluny.  A nivell econòmic assenyalar que la província de Barcelona acull una de cada quatre empreses espanyoles vinculades al sector del ciclisme. També és la província de l’Estat que compta amb més botigues especialitzades i en la què es venen més bicicletes cada any.

Respecte a la pràctica esportiva, segons l’enquesta d’hàbits esportius de l’Institut Barcelona Esports (IBE) de 2023, entre les activitats físiques més practicades pels barcelonins i barcelonines, el ciclisme se situa en la cinquena posició darrera d’activitats com caminar, nedar,  musculació i córrer. En relació als esports no organitzats, el ciclisme és la segona practica esportiva més popular entre la gent jove, amb un 18,2%.

Després de Copenhage en el 2022, Bilbao en el 2023 i Florència en el 2024, el Tour tornarà a sortir des de França, concretament des de Lille, en el 2025. Amb l’acord presentat avui, en el 2026 el Tour torna a apostar per fer una sortida internacional on Barcelona esdevindrà epicentre mundial del ciclisme.

 

Més informació: Tour de França

Imatges de la signatura de l’acord i vídeo aquí





Paraules clau

esports/ Tour de França/