Comencen les afectacions a la mobilitat per l’exhibició de Fórmula 1 al passeig de Gràcia : Servei de Premsa

Comencen les afectacions a la mobilitat per l’exhibició de Fórmula 1 al passeig de Gràcia

18/06/2024



Temps estimat de lectura: 6 minuts

En el marc del Fórmula 1 Barcelona Fan Festival, el pròxim 19 de juny la ciutat de Barcelona acollirà una exhibició al passeig de Gràcia a partir de les 18:00 hores on participaran pilots de F1 i que complementa tota una setmana d’activitats gratuïtes que tindran lloc a la plaça de Catalunya. L’esdeveniment tindrà lloc al passeig de Gràcia, entre la plaça de Catalunya i el carrer d’Aragó, sense afectar-lo, amb un circuit que tindrà una longitud aproximada de 630 metres.

La celebració de l’exhibició automobilística comportarà afectacions sobre la mobilitat de vehicles, transport públic i vianants a la zona central de la ciutat. L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Guàrdia Urbana, ha elaborat un dispositiu per donar resposta a les necessitats de mobilitat i minimitzar tant com sigui possible aquestes afectacions, que s’aniran implementant de manera gradual.

A partir d’avui a la tarda començaran els primers talls de carrers i demà dimecres, 19 de juny, es produiran les principals restriccions de pas. El Govern municipal recomana a la ciutadania que planifiqui els seus desplaçaments, que surti amb antelació i que s’informi de les millors alternatives per creuar de manera transversal el passeig de Gràcia.

 

Vehicle privat

Des d’avui dimarts, 18 de juny, a les 16:00 hores i fins al dijous, 20 de juny, a les 6:00 hores els vehicles no podran circular per l’àmbit més proper a la plaça de Catalunya, que inclou les vies següents:

A partir de les 22:00 hores d’avui i fins al dijous, 20 de juny, a les 6:00 hores, a les restriccions ja implantades s’afegirà un nou tall de circulació:

 

Demà dimecres, 19 de juny, dia de l’exhibició, serà la jornada amb major afectació a la mobilitat i és quan es produiran els principals talls de trànsit a la zona centre, que se sumaran als que ja estaven en marxa des del dia anterior. Les noves restriccions a la circulació s’implantaran demà a partir de les 11:00 hores i estaran operatives fins a les 23:00 hores del mateix dia. A aquesta hora es tallaran tres vies transversals que creuen el passeig de Gràcia:

A partir de les 11:00 hores, les principals recomanacions per aquelles persones que es desplacin en vehicle privat durant el matí seran evitar agafar la Gran Via des de la plaça d’Espanya i buscar vies alternatives en direcció Besòs. En direcció Llobregat es recomana no circular ni per la Ronda Sant Pere ni pel carrer de la Diputació en l’àmbit central de la ciutat. El carrer del Consell de Cent restarà tallat a Balmes i els vehicles s’hauran de desviar per aquesta via en sentit mar.

A partir de la tarda, i durant les hores prèvies a l’exhibició, s’aconsella evitar circular amb vehicle privat pel districte de l’Eixample en el tram comprès entre el carrer Comte d’Urgell i el passeig de Sant Joan i utilitzar altres vies de gran capacitat, com per exemple la Ronda Litoral.

 

Transport públic

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) reforçarà el servei de metro demà dimecres, 19 de juny, a la tarda, quan es preveu que hi hagi més afluència d’usuaris. Es posaran més trens a les línies convencionals (L1, L2, L3 i L4) hi haurà  fins a un 15% més d’oferta respecte del servei habitual de dia laborable.

Les estacions més properes per arribar al passeig de Gràcia són: Passeig Gràcia (L2, L3 i L4),  Catalunya (L1 i L3), Universitat (L1 i L2) i Urquinaona (L1 i L4). Tant a l’inici com al final de l’esdeveniment, un desplegament especial de personal d’atenció i seguretat en aquestes estacions ajudarà a evitar aglomeracions i regularà els fluxos de passatge. S’aconsella als usuaris que segueixin les indicacions dels empleats i dels sistemes de megafonia i senyalització. També es reforçarà el personal de neteja.

Pel que fa al servei de bus, l’esdeveniment provocarà afectacions en diferents línies per les restriccions de trànsit que faran variar el recorregut habitual. A partir d’avui a les 16:00 hores les línies de bus de TMB D50, H16, V15,19, 22, 24, 52, 54, 55, 67 i les dues rutes del Barcelona Bus Turístic circularan desviades per itineraris alternatius al seu pas pel centre de la ciutat.

Demà, a partir de les 11:00 hores, a les línies afectades avui s’hi sumaran tres línies més de TMB: H12, X1 i 7, que també circularan desviades. Les línies d’autobús nocturnes, metropolitanes i interurbanes veuran afectat el seu recorregut tant avui com demà. Totes les línies d’autobús recuperaran l’itinerari habitual a partir de dijous, 20 de juny, a les 6:00 hores. Per a més informació sobre les alteracions i recomanacions de transport públic es pot consultar la secció avisos de servei del web de TMB.

 

Vianants

Demà dimecres, a partir de les 15:00 hores, els vianants no podran creuar el passeig de Gràcia entre la plaça de Catalunya i el carrer d’Aragó. Aquelles persones que necessitin desplaçar-se tant en direcció Besòs com en direcció Llobregat hauran d’anar a buscar el creuament a la Ronda Sant Pere (vorera mar, consultar itinerari al plànol) o bé pujar fins al carrer d’Aragó. A partir de les 20:00 hores, i de manera gradual, començaran a retirar-se les restriccions de pas als vianants.

 

 

Accés a aparcaments i distribució urbana de mercaderies

Demà es permetrà el pas de vehicles que hagin d’entrar a aparcaments de la zona o arribar fins als hotels fins a les 15:00 hores,  moment en el qual ja no es podrà tornar a accedir fins a les 23:00 hores. En el cas de la distribució urbana de mercaderies, els vehicles de repartiment també podran seguir entrant a l’àmbit de l’exhibició fins a les 15:00 hores. Posteriorment, l’accés quedarà tallat fins a les 23:00 hores.  A partir de les 15:00 hores les bicicletes i els vehicles de mobilitat personal tampoc podran circular pel passeig de Gràcia fins a les 23:00 hores.

 

Màxima informació a la ciutadania

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una campanya per oferir la màxima informació a la ciutadania sobre les afectacions que es produiran. La campanya compta amb  cartelleria al carrer, banderoles, informació via xarxes socials, apps i butlletins digitals i difusió als mitjans de comunicació. També s’han fet comunicacions específiques dirigides als comerços situats a la zona de l’esdeveniment, així com altres agents implicats, com ara pàrquings i hotels de la zona, a través de les entitats de cada sector. El dimecres a la tarda  està previst que diversos equips d’informadors es despleguin per la zona per tal d’informar als vianants de les restriccions de pas que hi haurà durant la tarda.

Tota la informació es pot consultar en aquest enllaç: mobilitat.barcelona





Paraules clau

afectacions/ F1/ mobilitat/