La instal·lació Plaça de Barcelona mostra la projecció internacional de la ciutat a Amsterdam : Servei de Premsa

La instal·lació Plaça de Barcelona mostra la projecció internacional de la ciutat a Amsterdam

20/06/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

Barcelona es presenta a la fira tecnològica d’innovació i tecnologia The Next Web que té lloc a Amsterdam fins demà, 21 de juny. La Plaça de Barcelona és un espai d’accés lliure, una instal•lació itinerant amb tecnologia immersiva que mostra la projecció internacional de la ciutat i els seus actius lligats a la nova economia i el talent digital.

 

 

La Plaça s’integra en aquesta conferència anual organitzada per la publicació The Next Web (TNW) que reuneix a empreses emergents, inversors i professionals de la tecnologia. S’hi esperen uns 10.000 assistents i té 220 empreses expositores.

En aquest context, Plaça de Barcelona, vol donar a conèixer Barcelona i la seva àrea metropolitana a aquests públics internacionals per a la promoció econòmica de la ciutat i el posicionament de Barcelona a escala global. La instal·lació ja es va presentar el 2022 en les edicions de Lisboa i Barcelona del Sónar.

Plaça de Barcelona és una àmplia estructura hexagonal de fusta i metall que integra tres propostes fixes per tal que els visitants explorin i obtinguin una perspectiva nova i significativa per entendre la ciutat. Barcelona s’explica en continguts que es poden veure en pantalles 360º, a través d’una experiència de realitat virtual i d’una aplicació interactiva sobre la ciutat.

 

 

 

La instal·lació s’ubica a l’exterior de la Fira i vol ser un punt de connexió entre els ecosistemes creatius i econòmics d’Amsterdam i Barcelona. Amb aquest objectiu s’han programat també activitats de dinamització per fomentar sinergies entre sectors estratègics i potenciar les relacions entre les dues ciutats.

En aquest sentit, s’han posat en comú experiències per l’atracció i captació de start-ups de Deep Tech. Barcelona i Amsterdam tenen ecosistemes d’innovació europeus consolidats i especialitzats en aquest sector que combinen institucions de recerca, institucions públiques, grans corporacions, capital de risc i una forta activitat d’empreses emergents.

Entre altres propostes s’aborden els reptes d’unir Barcelona i Amsterdam amb un tren nocturn com a nou concepte de connectivitat que contribuiria a la descarbonització i a l’optimització de les infraestructures existents.

L’atracció i la retenció de talent tecnològic s’ha plantejat també com un repte per als ecosistemes emergents així com augmentar la incorporació de talent femení o aprofitar oportunitats de treball a distància.





Paraules clau

Deep Tech/ marca barcelona/ Plaça Barcelona/