El Park Güell dedica la seva programació cultural d’estiu a Anselm Clavé i Ventura Pons : Servei de Premsa

El Park Güell dedica la seva programació cultural d’estiu a Anselm Clavé i Ventura Pons

22/06/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

El Park Güell inicia, el proper dijous 27 de juny, la seva programació cultural d’estiu, organitzada en col·laboració amb el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), que homenatjarà el llegat de l’autor i fundador del moviment coral a Catalunya, Josep Anselm Clavé, i del cineasta barceloní Ventura Pons, que va morir a inicis d’aquest 2024.

 

 

Amb el títol “MUHBA & Park Güell: Música, Ràdio, Barcelona”, el programa ofereix una oportunitat singular perquè la ciutadania gaudeixi de l’obra de Gaudí amb propostes culturals que permeten descobrir la història de la ciutat i posar en valor el seu patrimoni artístic, arquitectònic, literari i natural.

 

Centenari de les primeres emissions de ràdio a la ciutat

A partir del 27 de juny, i durant quatre dijous consecutius, la Plaça de la Natura acollirà els concerts del cicle ‘Música, Ràdio, Barcelona’. El programa recupera les obres d’Anselm Clavé –en ocasió dels 200 anys del seu naixement– i de la tradició coral catalana. La programació també retrà homenatge als cors, el jazz i les cançons de cambra que sonaven a la ràdio a les primeres dècades del segle XX. D’aquesta manera, es vol homenatjar, també, al centenari de les primeres emissions radiofòniques a la ciutat.

Les entrades als concerts són gratuïtes i es poden reservar a la web del MUHBA.

 

Cicle de cinema ‘Barcelona en Moviment 2024’

Per la seva banda, el cicle de cinema ‘Barcelona en Moviment’ d’aquest any està dedicat a Ventura Pons. A la Plaça de la Natura es projectarà el documental ‘Ocaña. Retrat intermitent’, que ofereix una mirada retrospectiva a la vida d’aquest referent de la contracultura dels 70, coincidint amb el dia de l’orgull LGTBIQ+, i les pel·lícules ‘El perquè de tot plegat’ i ‘Barcelona (un mapa)’ que reflecteixen la mirada del cineasta barceloní sobre la ciutat.

Les entrades del cicle de cinema són gratuïtes i es poden reservar a la web del MUHBA.

 

Itineraris i recorreguts històrics al Park i al seu entorn

El programa cultural d’estiu al Park Güell es completa amb els itineraris i recorreguts històrics que s’organitzaran per conèixer la història del Park, l’obra d’Antoni Gaudí i la seva relació amb la ciutat i l’evolució dels barris del seu entorn.

Aquestes visites guiades tindran un cost de 2€, una durada aproximada d’entre una i tres hores i la reserva de places està disponible a través de la web del MUHBA





Paraules clau

Muhba/ park güell/