L’Ajuntament renova els jocs infantils i millora l’accessibilitat dels Jardins de Jaume Planas, al Carmel : Servei de Premsa

L’Ajuntament renova els jocs infantils i millora l’accessibilitat dels Jardins de Jaume Planas, al Carmel

22/06/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat definitivament un projecte de renovació dels jocs infantils, i de millora de l’accessibilitat dels Jardins de Jaume Planas, situats al barri del Carmel. El projecte, aprovat per la Comissió de Govern i impulsat a través del Pla de Barris del Carmel, preveu també la incorporació de vegetació nova a l’espai i suposarà una inversió de 763.547€.

La intenció del consistori amb aquesta obra és arranjar i renovar tot l’espai col·locant-hi elements i jocs infantils molt més actuals, que de fet contribuiran a actualitzar l’oferta lúdica. La intervenció suposarà també desmuntar l’àrea de gossos existent, atès que ha quedat obsoleta i no compleix els requisits mínims que l’Ajuntament estableix en l’actualitat per a les àrees d’esbarjo dels gossos.

El nou espai de jocs infantils se situarà en una zona que caldrà modificar topogràficament prèviament. A la zona del carrer Hortal es rebaixarà el talús per obtenir una superfície plana. Aquí s’hi podran col·locar tres tobogans, un dels quals per a la mainada més petita, i per tant d’un metre d’alçada, i els altres dos una mica més grans, de 3 i de 3,5 metres d’alçada, un d’ells tancat i l’altre obert. S’hi col·locaran també altres elements de trepada com troncs, cordes, i preses. La proposta inclou una hamaca i una xarxa triangular.

El projecte també inclou una millora en la vegetació. S’hi obriran dos escosells nous, un dels quals de prop de 20 m² i l’altre de gairebé 6 m². S’hi plantaran diferents espècies d’arbustos i arbres.  El projecte preveu també millores al paviment amb zones de formigó i altres zones de cautxú.

El projecte es troba actualment en procés de licitació, un procediment que s’allargarà durant aquest estiu. L’obra, que es preveu que tindrà una durada de 9 mesos, està previst que s’executi entre els mesos de febrer i novembre de 2025.

 

 

 

Imatge en alta resolució





Paraules clau

Carmel/ Jardins de Jaume Planas/ jocs infantils/ renovació/