Els patis de 38 escoles i bressols de Barcelona, obren durant l’estiu : Servei de Premsa

Els patis de 38 escoles i bressols de Barcelona, obren durant l’estiu

24/06/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Durant les vacances d’estiu un total de 38 patis d’escoles públiques de la ciutat de Barcelona, així com d’escoles bressol municipals, obriran en diferents franges horàries, de matí i de tarda, per oferir els seus espais a l’ús de la ciutadania i dels barris. L’obertura, promoguda per l’Ajuntament de Barcelona, comença demà dia 25 de juny i s’allargarà fins al 31 d’agost. En cadascun dels districtes de la ciutat com a mínim hi haurà un pati obert aquest estiu, i per tant cada districte guanyarà un espai per al joc compartit, per estar-s’hi, per la lectura, i també molts d’ells actuaran com a refugi climàtic.

 

 

El programa municipal Patis Escolars Oberts al Barri té com a objectiu oferir patis de centres educatius públics de la ciutat, sempre en horari extraescolar i en període de vacances, com a espais d’ús públic obert a tota la ciutadania. Cada pati escolar compta amb un servei de monitoratge que obre i tanca el pati dins els horaris previstos, vetlla pel bon ús de les instal·lacions, i fa que els patis oberts sigui una àgora de trobada on les persones participen, es relacionen, comparteixen l’esbarjo amb altres persones.

Els patis d’escoles públiques oberts al barri volen potenciar l’ús educatiu del temps fora de l’horari escolar per a infants, joves i les seves famílies i persones adultes en general i promoure l’obertura de nous espais socials i de relació amb la ciutadania. Són espais on es fomenten valors i actituds de respecte, de cooperació, d’esforç i de responsabilitat dels infants i dels joves mitjançant el joc compartit. D’aquesta manera, aquest programa, obre l’escola al barri i contribueix a fer dels barris, uns barris més educadors.

Pel que fa als patis de les escoles bressol municipals de la ciutat, s’obren en aquest cas per a infants fins als 6 anys i les seves famílies. Als patis oberts de les escoles bressol municipals, de manera lliure i autònoma, en un equipament de proximitat i a l’aire lliure, les famílies i els infants poden gaudir de racons de contes per a la petita infància (amb la participació del Consorci de Biblioteques de Barcelona), així com d’elements de joc lliure ubicats als patis com sorrals i espais motrius, entre altres.

Aquest és el calendari d’obertura dels patis d’escoles i bressols al llarg de l’estiu (descarregar PDF).

Al web ajuntament.barcelona.cat/educacio es poden consultar els patis escolars oberts al barri, les adreces, els horaris i altres informacions relacionades.





Paraules clau

escoles bressol municipals/ escoles públiques/ patis oberts/