Barcelona llença un concurs d’idees innovadores per fomentar l’ús dels circuits esportius per part de les dones : Servei de Premsa

Barcelona llença un concurs d’idees innovadores per fomentar l’ús dels circuits esportius per part de les dones

29/06/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

El passat dijous, en el marc de la sessió de networking mensual organitzada pel Barcelona Sports Hub, adreçada a empreses emergents i del sector Esport tech, es va presentar el Concurs d’idees innovadores “Circuits esportius en femení”. L’Ajuntament de Barcelona llança aquesta nova convocatòria d’ajuts per trobar solucions innovadores per a la incorporació de la perspectiva de gènere a fi d’incrementar l’ús dels circuits esportius de la ciutat. Segons l’Enquesta Òmnibus municipal de l’Ajuntament de Barcelona, el 27% de les dones consideren que és poc fàcil fer esport a l’espai públic de la ciutat i el 9,5% que no és gens fàcil. És a dir, un total del 36,5% de les dones troben dificultats en practicar esport als carrers, parcs i places de Barcelona.

Per donar resposta a aquest gran repte, es cerquen solucions innovadores orientades a aconseguir que l’ús i el gaudi dels circuits esportius urbans per caminar i córrer es duguin a terme en condicions d’igualtat, seguretat i autonomia. Les propostes hauran de millorar la percepció de seguretat a l’espai públic que, en determinats moments o hores del dia, es pot veure afectada per condicionants com ara el disseny, la il·luminació, la visibilitat, l’aïllament o l’afluència de vianants o altres esportistes;. A més a més, es valorarà l’aproximació des d’una mirada interseccional, és a dir, que atengui altres eixos de desigualtat (origen, edat, capacitat, etc.); de tal manera que es promogui un ús equilibrat d’aquests espais per part de totes les persones.

Amb aquest concurs, promogut conjuntament per l’Institut Barcelona Esports i BIT Habitat, es busca pensar en una solució integradora i multidisciplinària que inclogui propostes de millora en més d’un àmbit d’actuació, pel que s’incentiva a la creació de consorcis formats per empreses, start-ups, centres d’investigació o innovació, universitats, fundacions, associacions, etc.

 

Solucions innovadores que es testejaran el 2025

La recepció de propostes estarà oberta entre l’1 de juliol i el 6 de setembre de 2024 i la selecció de projectes guanyadors es farà durant els mesos de setembre i octubre de 2024.

Les solucions cal que donin respostes als següents criteris:

La convocatòria destinarà un total de 50.000 euros. S’atorgaran tres premis de 2.500 € per a les tres solucions millor puntuades. La idea guanyadora, a més a més, comptarà amb una subvenció de de 42.500 € per a la implementació del prototip i el desplegament del pilot a la ciutat.

Tota la informació del Concurs d’idees innovadores “Circuits esportius en femení” es pot consultar a la web de BIT Habitat.





Paraules clau

BIT Habitat/ dona/ esports/ idees innovadores/