Les Grades Obertes al Canòdrom estrenen nou espai : Servei de Premsa

Les Grades Obertes al Canòdrom estrenen nou espai

04/07/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

El cinema a la fresca torna aquest estiu al districte de Sant Andreu gràcies a una nova edició de les Grades Obertes al Canòdrom. Enguany,  gràcies a la renovada plaça del Canòdrom s’amplia l’aforament tant a la plaça com a les grades.

El cicle tindrà lloc del 5 al 26 de juliol amb una programació gratuïta i d’accés lliure sense inscripció on les sessions d’enguany prometen emocions, sorpreses i una experiència cinematogràfica única.  Es projectaran 4 films cada divendres  a partir de les 21.45 hores.

 

 

Grades Obertes al Canòdrom començarà  el cicle viatjant a la Nova York dels anys 80 amb «Robot Dreams», una tendra història  d’animació d’amistat entre un gos i un robot. La següent projecció serà «Te estoy amando locamente», una proposta sobre la superació de les adversitats i la lluita per la llibertat ambientada en la Sevilla de 1977. Les últimes dues pel·lícules exploren els mons infinits del multivers i donen eines per resistir davant els sistemes de control: «Everything Everywhere All At Once», un film fantàstic que convida a replantejar el veritable valor de les coses, i «Matrix», un clàssic de culte que va marcar tota una generació i va revolucionar la manera d’entendre la ciència-ficció.

El cicle està organitzat pel districte de Sant Andreu i el Canòdrom-Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica.

 

 

Programació 2024

 

Divendres 5 de juliol

Robot Dreams

DOG és un gos solitari que viu a Manhattan. Un dia decideix construir-se un robot, un amic. La seva amistat creix, fins a fer-se inseparables sota l’escenari de la Nova York dels vuitanta. Una nit d’estiu, amb gran pena, es veu obligat a abandonar a ROBOT a la platja. Tornaran a trobar-se?

Pablo Berger adapta la novel·la gràfica de Sara Varon per crear una història sense diàlegs sobre l’amistat, el pas del temps, la pèrdua, el perdó i la superació. Premi Goya i Gaudí a la Millor pel·lícula d’animació 2024.

 

Divendres 12 de juliol

Te estoy amando locamente

Sevilla, 1977. Reme està orgullosa que el seu fill Miguel vagi a convertir-se en el primer universitari de la família. Tot i que el veritable somni de Miguel és ser artista i cantar en un popular concurs de televisió. En una Espanya on l’homosexualitat és encara un delicte, Reme descobrirà els nous amics del seu fill: el naixent moviment LGTBI andalús, que sorgeix paradoxalment en el si de l’Església.

Conduïda per intèrprets coneguts com a Omar Banana, Ana Wagner o Alba Flores, el director Alejandro Marín explica en aquest film el sorgiment del moviment LGTBIQ+ a Andalusia. En 1977, l’homosexualitat encara era un delicte penal i perseguit per la Llei de Perillositat i Rehabilitació Social, però Remi, una mare amb un pensament d’entrada conservador, acaba involucrada, per amor al seu fill, en l’incipient moviment LGTBI andalús.

 

Divendres 19 de juliol

Everything Everywhere All At Once

Quan una ruptura interdimensional altera la realitat, Evelyn, una dona migrant xinesa als Estats Units es veu embolicada en una aventura salvatge en què només ella pot salvar el món. Perduda al multivers, aquesta heroïna inesperada ha de canalitzar els seus nous poders per lluitar contra els estranys i desconcertants perills.

La comèdia més original, eclèctica i divertida de Daniel Kwan i Daniel Scheinert que va triomfar als Oscars 2023. La comèdia negra i absurda, les idees surrealistes, els girs impredictibles i una gran quantitat d’efectes visuals es barregen en aquesta història de ciència-ficció emocionant sobre l’estranya relació mare i filla que explica com, a vegades, ens costa entendre’ns els uns als altres.

 

Divendres 26 de juliol

Màtrix

Neo és un informàtic que porta una doble vida com a hacker. El seu món es trontolla quan rep un missatge al seu ordinador: «Matrix et posseeix». A partir d’aquell moment, uns misteriosos agents comencen a perseguir-lo. Morfeo, un altre hacker, li revela que la realitat que coneix és una simulació creada per màquines per controlar la humanitat. Segons Morfeo, Neo és «L’Escollit» destinat a alliberar la humanitat d’aquesta opressió.

Recuperem el clàssic de culte de les germanes Wachowski, que juguen amb la fluida frontera entre la realitat i la ficció, amb infinits girs i sorpreses. Una pel·lícula molt encertada pels temps que corren que planteja un futur, després d’una dura guerra, on gairebé tots els humans han estat esclavitzats per les màquines i les intel·ligències artificials creades.





Paraules clau

Canòdrom/