Gràcia millora la pavimentació de Torrent de l’Olla : Servei de Premsa

Gràcia millora la pavimentació de Torrent de l’Olla

06/07/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

Els diumenges 7, 14, 21 i 28 de juliol l’Ajuntament de Barcelona realitzarà tasques de pavimentació al carrer de Torrent de l’Olla, al districte de Gràcia, entre el carrer de Santa Perpètua i la travessera de Gràcia. Els treballs serviran per millorar l’estat actual del carrer, dins de l’estratègia del Govern municipal de mantenir, renovar i transformar l’espai públic dins del Pla de manteniment integral en el marc del Pla Endreça.

Es tracta d’una de les pavimentacions a la ciutat que inclouen criteris específics en matèria de sosteniblitat. En aquest cas es tracta d’un paviment innovador que per les seves propietats permet no absorbir tanta calor com el paviment convencional, i per tant pot contribuir a la reducció de l’efecte illa de calor, a més de ser sonoreductor. Altres paviments que ja s’estan provant són els que s’elaboren amb materials no recicables i, per tant, els dona un últim ús, altres que es fabriquen de forma sostenible, a menys temperatura, i per tant emeten menys CO2 o bé l’asfalt permeable que actua com a Sistema Urbà de Drenatge Sostenible (SUD).

Aquest 2024 s’ha iniciat el desenvolupament de les actuacions de pavimentació previstes al Pla de Manteniment Integral que preveu renovar uns 600.000 m2 d’asfalt fins al 2028 amb un pressupost de 28,9 milions d’euros.

Les pavimentacions són algunes de les prop de 3.000 actuacions que preveu realitzar el Pla de manteniment integral (PMI) des d’aquest 2024 i fins al 2028 emmarcades en el Pla Endreça. Unes actuacions distribuïdes als 73 barris de la ciutat i que serveixen per mantenir, renovar i transformar l’espai públic amb una dotació de 435 milions d’euros.

 

 

Afectacions a la mobilitat

La intervenció implicarà que hi haurà talls al carrer Torrent de l’Olla, limitant la circulació entre els carrers de Santa Perpètua, Sant Salvador, Biada, Perla, Montseny i la Travessera de Gràcia. Les cruïlles d’aquests carrers no es veuran afectades. Els treballs i les afectacions es dividiran en quatre fases, una per cada diumenge de juliol.

El primer diumenge del mes, el 7 de juliol, s’ocuparà el tram entre el carrer de Santa Perpètua fins al carrer de Sant Salvador. La circulació es desviarà per la travessera de Dalt, i els carrers de Verdi i Sant Salvador. Només es facilitarà pas exclusiu per a veïnat i serveis. Per donar sortida als vehicles que surtin de l’aparcament de BSM de la plaça de Lesseps, el tram del carrer de Pérez Galdós, entre la plaça de Lesseps i el carrer de Nil Fabra, serà una via de doble sentit.

La següent jornada de pavimentació serà el 14 de juliol. Es tallarà la circulació entre els carrers de Sant Salvador i Biada. Els vehicles es desviaran per la travessera de Dalt, el carrer de Verdi i el carrer de Biada.

El diumenge 21 de juliol les pavimentacions provocaran un tall total entre el carrer de Biada fins al carrer de la Perla i el carrer del Montseny. Això obligarà a desviar la circulació per la travessera de Dalt o el carrer de Santa Perpètua i els carrers de Verdi i Terol. Les línies de bus 39 i 114 es desviaran i s’anul·laran les parades de: Providència-Pi i Margall; Providència-Torrent de les Flors; Providència-Alzina; Biada-Torrent de l’Olla; Torrent de l’Olla-Astúries; Torrent de l’Olla-Pendès; Torrent de l’Olla-Còrsega; Pl. de la Virreina; Encarnació-Torrent de les Flors; Ros de Olano-Torrent de l’Olla, i Ros de Olano-Gran de Gràcia (núm. 1329, 1385, 910, 911, 1394, 218 i 219, i 2481, 2480, 1394, 2482 i 2483, respectivament) i s’habilitaran les parades núm. 1327 (Pi i Margall), 1307 (Pg. St. Joan) i 3315 (Còrsega) per la línia 39 i les parades 1260 i 2020 per la línia 114.

L’últim diumenge del mes s’ocuparà el tram entre carrer de la Perla i carrer de Montseny fins a la Travessera de Gràcia. La circulació es veurà obligada a desplaçar-se per Travessera de Dalt i el carrer de Santa Perpètua fins als carrers de Verdi, la Perla, Sant Lluïs, Montmany, Ramón y Cajal i  Mare de Déu dels Desemparats, en sentit Llobregat fins a Torrent de l’Olla. Les afectacions del transport públic seran les del diumenge anterior.





Paraules clau

Gràcia/