El programa d’habitatge inclusiu i d’atenció social es convocarà bianualment : Servei de Premsa

El programa d’habitatge inclusiu i d’atenció social es convocarà bianualment

08/07/2024Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

El programa de cessió d’habitatge públic a entitats socials per a la seva destinació a habitatges d’inclusió i atenció social es convocarà bianualment. Així ho ha anunciat avui el comissionat d’Habitatge, Joan Ramon Riera, en l’acte de lliurament de les claus dels 9 habitatges cedits a entitats privades sense ànim de lucre amb projectes d’acció social dirigits a col·lectius en situació de vulnerabilitat i situacions de risc o dependència.

El comissionat ha volgut destacar la funció d’aquest programa: “és un projecte que ajuda a les famílies a sortir de les seves situacions d’emergència i a tirar endavant. Un programa que ha de promoure l’ascensor social”. “Per aquets motiu, des de l’Ajuntament ens hem proposat que sigui un programa regular en el temps i es pugui convocar bianualment, és a dir, que entri dins la màquina de producció de l’habitatge del consistori”, ha afegit Riera.

 

 

Les cessions d’habitatge inclusiu volen donar resposta a l’augment de la demanda en el mercat lliure i en l’habitatge protegit existent i la necessitat de pal·liar situacions d’exclusió del dret a l’habitatge. D’aquesta manera, el consistori col·labora amb les entitats socials del tercer sector amb el desenvolupament dels programes socials relacionats amb l’habitatge.

Els habitatges cedits són de titularitat de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona i formen part del parc públic municipal. Les entitats a qui va dirigida la convocatòria del Consorci de l’Habitatge de Barcelona són aquelles que els seus programes requereixin d’un habitatge per tal de poder realitzar un acompanyament a una unitat familiar o de convivència en procés d’assoliment d’autonomia.

L’acte de lliurament de claus d’aquest matí correspon a la convocatòria que es va obrir el passar mes de novembre. S’hi van presentar 35 entitats del Tercer Sector, i finalment han estat 9 les seleccionades per rebre un habitatge, una per a cada tipus de col·lectiu que dictava la convocatòria: persones amb necessitats de salut, salut mental i drogodependències; en situació de sensellarisme;  famílies monoparentals en risc d’exclusió residencia; persones amb discapacitat, persones migrades i refugiades; víctimes de violència masclista; joves en risc d’exclusió social, i altres col·lectius en situació de vulnerabilitat socioeconòmica. Fins a finals d’any, les restants entitats quedaran en llista d’espera per si fos possible adjudicar-los un altre habitatge.

La cessió dels habitatges es formalitza a través d’un conveni  amb una durada mínima de quatre anys, renovable segons la normativa. Els pisos d’aquest programa d’inclusió estan ubicats als districtes de Ciutat Vella, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. Amb aquests, ja són 150 els habitatges de parc públic que  l’Ajuntament destina  a diferents programes d’inclusió social.

Paraules clau

habitatge públic/