Barcelona reforça relacions amb el sector audiovisual de la Xina : Servei de Premsa

Barcelona reforça relacions amb el sector audiovisual de la Xina

10/07/2024Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

Avui, a la ciutat xinesa de Shenzen, on es troba de viatge institucional, el tinent d’Alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls, ha signat un memoràndum d’entesa (MoU) amb l’agrupació empresarial de l’audiovisual B2B Display System Industry Promotion Association (BDSA). La formalització de l’acord l’ha fet el president de BDSA, Guo Dexuan i Liang Yi, el seu Secretari General.

B2B Display System Industry Promotion Association és l’agrupació empresarial més gran de la Xina del sector audiovisual, i compta amb més de 800 empreses associades, entre les quals destaquen Lenovo, China Unicom, Skyworth, TCL o Samsung China.

 

 

 

 

L’acord signat avui fixa les bases per explorar diferents vies de col·laboració i cooperació entre Barcelona i els representants del sector audiovisual xinès. Els objectius s’enfoquen a desenvolupar la innovació i fomentar l’intercanvi d’informació de valor entre els ecosistemes respectius d’empreses i startups.

Posa un èmfasi especial en la participació d’empreses membres de la BDSA a la fira Integrated Systems Europe (ISE), la major fira de l’audiovisual que se celebra anualment a Barcelona, i al MWC.

També es recull el compromís d’impulsar i donar a conèixer les oportunitats de negoci i inversió, així com dels serveis que estan disponibles en ambdues ciutats per donar suport a les empreses en la seva internacionalització, els contactes corporatius i institucionals i l’accés al finançament i el talent internacional.

La delegació de l’Ajuntament de Barcelona també visita a Shenzhen la tecnològica Huawei que hi té la seva seu central i es mantenen trobades amb representants municipals d’aquesta ciutat que despunta com a motor industrial, tecnològic i financer de la Xina.

Demà, la delegació continua el seu viatge desplaçant-se fins a la ciutat de Shanghai, on també tindran una agenda de reunions amb alguns dels agents clau tant públics com privats per tal de cercar d’aliances per afavorir l’aterratge d’inversions i la col·laboració econòmica.

Paraules clau

xina/