Els Jardins de Montserrat Roig, a Sagrada Família, estrenen una àrea de joc infantil totalment accessible : Servei de Premsa

Els Jardins de Montserrat Roig, a Sagrada Família, estrenen una àrea de joc infantil totalment accessible

10/07/2024Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

El districte de l’Eixample ha obert a la ciutadania la nova àrea de joc infantil dels Jardins de Montserrat Roig, al barri de la Sagrada Família. Es tracta d’un dels projectes guanyadors del programa de Pressupostos Participatius a l’Eixample que la ciutadania va presentar amb el nom Fem els parcs més accessibles per a tots els infants.

 

 

 

 

 

 

Els jardins estan situats en un interior d’illa entre el carrer Provença i el carrer Rosselló. L’actuació ha permès renovar íntegrament 350m2 d’àrea de joc seguint els criteris del Pla del joc per a l’espai públic de Barcelona. S’ha retirat la tanca perimetral per afavorir que els infants juguin lliurement per tot l’espai, s’ha organitzat l’espai de joc en dos àmbits, un de dinàmic i un de tranquil, i totes les activitats lúdiques que s’ofereixen són accessibles.

Pel que fa als elements de joc, la nova àrea incorpora gronxadors, un giratori a cota zero, un llit elàstic, un tobogan amb plataforma de transferència per a cadira de rodes, un sorral amb taula sorral i panells lúdics. En conjunt, es tracta d’elements pensats per a diferents edats i capacitats. Els colors del paviment de l’àrea de joc s’han escollit expressament perquè contrastin a ulls de les diferents discapacitats visuals i s’ha marcat de forma expressa l’espai de recorregut que condueix als diferents espais de joc per tal d’afavorir l’orientació d’infants i adults. Tots aquests criteris tenen per objectiu fer un espai de joc més inclusiu.

Aquesta actuació de millora que neix dels Pressupostos Participatius s’alinea amb la voluntat del govern de revitalitzar els interiors d’illa existents i d’impulsar la recuperació de nous espais verds d’estada en interiors d’illes de l’Eixample. La inversió pel conjunt de l’actuació ha estat de prop de 240.000€.

Paraules clau

Eixample/ Jardins de Montserrat Roig/ sagrada família/