Gustavo Dudamel rep el títol Amic de Barcelona : Servei de Premsa

Gustavo Dudamel rep el títol Amic de Barcelona

10/07/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquesta tarda ha tingut lloc, al Saló de Cent, el lliurament del títol Amic de Barcelona al director d’orquestra Gustavo Dudamel, en un acte presidit per l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.

El Consell del Plenari Municipal del passat 28 de juny va aprovar atorgar aquesta distinció a Dudamel per la seva defensa dels valors de la igualtat i la lluita contra la pobresa, l’excel·lència musical i el seu vincle amb la ciutat de Barcelona.

 

 

 

 

 

 

 

L’acte ha comptat amb les intervencions del guardonat, Gustavo Dudamel, del director del Palau de la Música, Joan Oller, i del director artístic del Liceu, Víctor García de Gomar, així com una actuació musical de l’associació musical Vozes.

Durant la seva intervenció, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha destacat el paper de la música com a part essencial de la identitat de Barcelona, i de com l’amistat entre la ciutat i Gustavo Dudamel es fonamenta en valors compartits com són la cultura de la pau i la justícia social. “Gràcies per compartir amb Barcelona la lluita per un món més respectuós on tothom pugui estimar amb llibertat i per fer de la música una eina de transformació social, oferint oportunitats a milers de joves”, ha afirmat, i ha agraït Dudamel la seva estima i el seu compromís de tants anys amb Barcelona. “Avui és Barcelona qui diu: gràcies estimat Gustavo Dudamel, els teus valors són també els valors de Barcelona”.

L’alcalde ha acabat convidant tothom a gaudir del concert gratuït que Dudamel dirigirà la platja de Sant Sebastià el proper 12 de juliol amb el Cor i l’Orquestra Simfònica del Liceu i el Cor Infantil de l’Orfeó Català.





Paraules clau

Gustavo Dudamel/